Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ...Ποτέ δεν εμποδίσαμε την διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ στην τεχνική βάση!


 Όταν περνάμε απο την θεωρία στην πράξη και πρέπει συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες να εξηγήσουν γιατί αυτά δεν υλοποιούνται, αρχίζουν και τα δύσκολα. Οι υποσχέσεις για τα αναδρομικά των υπερωριών στους τεχνίτες 

έμειναν υποσχέσεις ενώ οι αποκαλύψεις για τα ψέματα που ειπώθηκαν απο Κυβερνητικούς συνδικαλιστές στο  Εργοστάσιο Πειραιά για να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους αναφέροντας ότι τάχα το Σωματείο των μηχανοδηγών είχε "χαρίσει" το θέμα, τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα.

Οι νίκες και οι θρίαμβοι στο ΣΕΠΕ που διαφήμιζαν γραφικοί επαναστάτες του πληκτρολογίου, αυτές που θα γονάτιζαν την εργοδοσία, μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες που οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν με δικηγόρους και αμοιβές που θα πληρώσει ποιος άραγε και πότε αυτές θα τελεσιδικήσουν;  

H κοροϊδία ιδιαίτερα απέναντι  στους νέους τεχνίτες που ζούνε την άγρια εκμετάλλευση και το καθημερινό δούλεμα απο τους εργατοπατέρες των εργοστασίων και μηχανοστασίων προκαλεί πλέον διάχυτο εκνευρισμό.  (εργατοπατέρες που περιφέρονται στους χώρους δίνοντας ακόμα και σήμερα ανέξοδες υποσχέσεις) καθώς 200 νέοι τεχνίτες εξακολουθούν να αμείβονται με μισθούς πείνας που προβλέπονται σε ατομικές συμβάσεις. 

Tους είχαν υποσχεθεί τα πάντα  οι εργατοπατέρες που είχαν "γνωριμίες στα οφίτσια" και θα τα κανόνιζαν όλα (αφού πρώτα άλλαζαν την...τελειωμένη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Λες και η αλλαγή προσώπων στην Διοικητική πυραμίδα, αλλάζει την πολιτική εταιρειών και τις εργασιακές σχέσεις στην χώρα.

Εργασιακές σχέσεις που έχουν επιδεινωθεί σημαντικά με όσα  ψηφίζει συνειδητά η σημερινή Κυβέρνηση έχοντας αποθρασύνει τους εργοδότες. 

Και  έτσι άρχισαν οι δικαιολογίες. 

Αφού έβγαλαν δημόσια άχρηστη μια ΣΣΕ που έδινε σημαντικές αυξήσεις σε όλους στην τεχνική βάση ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ πέρυσι διαπραγμάτευση. Αφού έλεγαν ότι Θα σκίσουμε την ΣΣΕ, αφού ονόμαζαν ψίχουλα τα 250 Ευρώ το μήνα αύξηση  και πόσα ακόμα. 

Αφού δεν έγινε τίποτα για τους 100 που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους πέρυσι τον Απρίλη. 

Απέρριψαν πανεύκολα την πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (πλαφόν στις αυξήσεις 100 Ευρώ) χωρίς να προσέλθουν στον διάλογο και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην εργοδοσία να παγώσει τα πάντα. 

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να γίνουν άμεσα εκλογές όπως είχε δεσμευτεί τότε το Επιχειρησιακό Σωματείο, θέλησαν να δημιουργήσουν νέο που θα ήταν πολυπληθέστερο, όχι φυσικά για αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί φοβόνταν την κάλπη. Τελικά μόλις 379 απο τους 1100 εργαζόμενους προσήλθαν στην κάλπη τον Ιούλιο, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ αποτελούν μειοψηφία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Και τώρα που το νέο Σωματείο έκανε και εκλογές και 5 μήνες έχουν περάσει χωρίς καμία εξέλιξη και  τα ερωτήματα πληθαίνουν, άρχισαν οι δικαιολογίες. 

Τώρα δεν υπάρχει άλλοθι. Δεν υπάρχουν δράκοι στα παραμύθια. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΤΕΧΝΙΤΕΣ που δίνουν τα πάντα καθημερινά και ΠΟΥ ζούν με ατομικές συμβάσεις τις οικογένειες τους. ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ. ΓΙΑΤΙ.

Έτσι ήρθε και η απάντηση. Εμείς ποτέ δεν εμποδίσαμε την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ για τους τεχνίτες λένε τώρα οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με επιστολή της στο Υπουργείο Εργασίας στις 14 Φλεβάρη 2020. (Αρ Πρωτ. 40413) όταν κοινοποιούσε σε αυτό τις 438 υπογραφές ζητώντας στην ουσία να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.

.....Αναφέρει η ΠΟΣ: 


Παρά το ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι δημιούργησαν Σωματείο και ενυπόγραφα γνωστοποίησαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  τη νόμιμη εκπροσώπησή τους, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται να το αποδεχθεί χρησιμοποιώντας νομικές διατάξεις που εναντιώνονται στη βούλησή τους. 

Σας αποστέλλουμε το κείμενο με τους 438 εργαζόμενους που το υπογράφουν, θεωρώντας ότι είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα όπου το πολιτικό κριτήριο βασίζεται κυρίως στη βούληση του λαού. 

Η ΠΟΣ λοιπόν κοινοποιώντας αυτήν την επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας ζητούσε να διαπραγματευτεί το νέο Σωματείο, κοινοποιούσε τις υπογραφές και άρα ζητούσε ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 


8 μήνες μετά διαβάζουμε τι λένε σήμερα για τότε τα ίδια πρόσωπα : 

Διαβάζουμε την ανακοίνωση του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : 

Διαδίδεται στους χώρους εργασίας ότι το υπό σύσταση σωματείο  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με τις υπογραφές που μάζεψε στις τότε συνελεύσεις που έγιναν εμπόδισε την διαδικασία ένταξης του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  στην υπάρχουσα Σ.Σ.Ε . ΤΡΑΙΝΟΣΕ! 

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εμποδίσαμε την διαπραγμάτευση αυτή ,γιατί το μοναδικό σωματείο που  μπορούσε να διαπραγματευτή, ήταν η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Εμείς αυτό που λέγαμε τότε με τις υπογραφές που μαζεύτηκαν, τους καλούσαμε να μην   πραγματοποιήσουν καμία ενέργεια που αφορά εμάς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας και του σωματείου που είμαστε μέλη! 

Δηλαδή να μας ενημερώσουν το τι θα συζητούσαν ή να καλούσαν στήν όποια διαπραγμάτευση τα σωματεία που ήμασταν μέλη. 

Για του λόγου του αληθές επισυνάπτω και το κείμενο που υπογράψαμε τότε....αναφέρει το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Κάθε εργαζόμενος στην τεχνική βάση που πίστεψε τα όσα κατά καιρούς λέγονταν να ζητήσει τον λσμο απο όσους του υπόσχονταν τα πάντα και τα "καλύτερα" που έρχονται. ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν την ευκαιρία που χάθηκε τότε για μια διαπραγμάτευση ουσίας και απο τις κομματικές σκοπιμότητες . 

Υ.Γ.2 Θα επαναλάβουμε ότι οι ημέρες απαιτούν σοβαρότητα απο όλους μας. Τα παιχνίδια τέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου