Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Με απεργοσπασία στο πλευρό της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων

 Σε ανοιχτή απεργοσπασία -για άλλη μια φορά- βγαίνουν πλειοψηφίες (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) στα ΔΣ των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες στον ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ), επιβεβαιώνοντας την πλήρη σύμπλευσή τους με τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, την αμεσότερη και
μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος και των εργαζομένων σε αυτές και συνολικά του λαού που τις έχει ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη σταδιακή υλοποίηση του σχεδίου με άμεσο στόχο την ανάληψη μέρους του συγκοινωνιακού έργου από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με πάνω από 200 οχήματα και 500 οδηγούς και 300 ακόμα οχήματα θα μισθωθούν (leasing) από επιχειρήσεις οι οποίες θα αναλάβουν και την τεχνική υποστήριξή τους. Στη Θεσσαλονίκη η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ έχουν ήδη δώσει 31 από τα περίπου 75 δρομολόγια στα ΚΤΕΛ, ενώ προωθείται και εδώ η μίσθωση οχημάτων με τους ίδιους όρους.

Ντροπή για κάθε τίμιο συνδικαλιστή

Οι πλειοψηφίες έχουν αντιδράσει στο ελάχιστο απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Με προσχήματα και συντεχνιακές λογικές φροντίζουν για τη διασφάλιση της «εργασιακής ειρήνης» ώστε η κυβέρνηση να δράσει ανενόχλητη.

Στην κατεύθυνση αυτή δεν διστάζουν να δηλώσουν ανοιχτή απεργοσπασία. Πριν λίγες μέρες η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), κάτω από την πίεση των γεγονότων, κήρυξε απεργία στις 15 Οκτώβρη για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και σε όλα τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, ενάντια στους παραπάνω σχεδιασμούς.

Αντίθετα οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΣΥ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (με μέλη τους οδηγούς των μπλε λεωφορείων της Αθήνας), το Σωματείο Τεχνικών Εργαζομένων ΟΑΣΑ (με μέλη το τεχνικό προσωπικό των λεωφορείων) και τρία ακόμα σωματεία από τα λεωφορεία και τρόλεϊ βγήκαν για να ανακοινώσουν το ντροπιαστικό για κάθε τίμιο συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο: «Γνωστοποιούμε σε επιβάτες και εργαζόμενους ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην μας και ως εκ τούτου ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ δεν υφίσταται για τις 15-10-2020»!

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Μπροστά στις εξελίξεις και την απεργοσπασία των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών η ΔΑΣ ΟΑΣΑ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους στα χέρια τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Η ΟΣΜΕ, σημειώνει, κάτω από την πίεση των ημερών προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση. Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ προσανατολίζονται και αυτά σε κινητοποιήσεις. Ωστόσο, τα σωματεία της ΟΣΥ αποτελούν «θλιβερή παραφωνία» οι πλειοψηφίες των οποίων στηρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης και «ξανακάνουν ξεδιάντροπα αυτό που κάνουν χρόνια. Καλούν σε απεργοσπασία!».

Η ΔΑΣ επισημαίνει πως η στάση των πλειοψηφιών υπονομεύει τις διαθέσεις των εργαζομένων να παλέψουν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να φύγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την αστική συγκοινωνία.


www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου