Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Χωρίς Βαρέα ένσημα και εφάπαξ οι νέοι τεχνίτες!!!!

Δεν είναι ενταγμένοι στα  βαρέα ένσημα του ΙΚΑ και δεν καταβάλλονται  εισφορές για το εφάπαξ απο τους νέους τεχνίτες στην Hellenic Train, όπως πληροφορηθήκαμε. Πρόκειται ασφαλώς για ένα θέμα
που απασχολεί τους νέους τεχνίτες και θα πρέπει να λύσουν τα Σωματεία άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση, ενώ είναι αδιανόητο να εξαιρούνται απο τις κρατήσεις (που οι ίδιοι καταβάλλουν άλλωστε) για το εφάπαξ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέοι μηχανοδηγοί εντάσονται απο την πρώτη ημέρα στην ασφάλιση του εφάπαξ καταβάλοντας συνδρομές 4% το μήνα, ενώ οι μηχανοδηγοί είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ του ΙΚΑ απο το 2011. 

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τους νέους τεχνίτες και απορούμε πως αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

Είναι αυτονόητο ότι όπως στηρίξαμε την ένταξη τους στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έτσι θα στηρίξουμε και την προσπάθεια των νέων τεχνιτών για να μην εξαιρούνται απο τον κλάδο ασφάλισης και το εφάπαξ.

Και απο σήμερα και στο εξής θα θυμίζουμε το ζήτημα αυτό σε κάθε κατεύθυνση. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου