Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Απεργία: «Πρωτοφανής η προσφυγή στη Δικαιοσύνη» λένε οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 Ως πρωτοφανή κίνηση χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς την προσφυγή των διοικήσεων των εταιριών στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί, που οδηγούνται στα δικαστήρια προκειμένου να θεωρηθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ως συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, κατηγορούν την κυβέρνηση συνολικά, αλλά και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αυταρχική συμπεριφορά και ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και καλούν σε στήριξη κάθε κοινωνικό φορέα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικήσεις των εταιριών προσέφυγαν από το βράδυ της Δευτέρας στη δικαιοσύνη κατά της κινητοποίησης με την υπόθεση να έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 12.30 το μεσημέρι.

«Είναι καταρχήν ανεκδιήγητο ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών στέλνει στα δικαστήρια καταγγέλλοντας ως παράνομους μόνο τους εργαζομένους των συγκοινωνιών. Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Μεταφορών αυτοβούλως; Πρόκειται για κάποιο σχέδιο της κυβέρνησης; Σε κάθε περίπτωση, καθώς η συμμετοχή των συγκοινωνιών κρίνεται παραπάνω από κρίσιμη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, θεωρούμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες, κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Από την πλευρά του το σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ με δική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι «για πρώτη φορά κυβέρνηση ζητάει να κηρυχθεί παράνομη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ζητάνε τη φυλάκιση εκπροσώπων των εργαζόμενων».

Καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων και κάνει λόγο για « Σε πρωτοφανή αντεργατική, αντιδημοκρατική ενέργεια, ανάλογη απολυταρχικών καθεστώτων», στην οποία «προχώρησε η κυβέρνηση επιδιώκοντας, μέσω των Διοικήσεων της ΣΤΑ.ΣΥ και της ΟΣΥ, να κηρυχθεί παράνομη από τα Δικαστήρια η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για τις 9 Νοέμβρη».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι αυτό αποτελεί μια θλιβερή πρωτιά, καθώς καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε προσφύγει στα Δικαστήρια με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη πανελλαδική απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι τα Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ είχαν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ, λειτουργώντας ορισμένες ώρες για την διευκόλυνση των απεργών για το απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ωστόσο, οι κυβερνητικοί παράγοντες, που οι περισσότεροι δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο εργασίας και ζουν πλουσιοπάροχα από τον κρατικό κορβανά, επιδεικνύοντας τον αυταρχισμό τους και τον αντιδημοκρατικό κατήφορό τους, υπαγόρευσαν στη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ την άθλια προσφυγή στα Δικαστήρια, με την οποία ζητάνε την φυλάκιση και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε εκπροσώπους των εργαζόμενων για την απόφασή τους να συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ! Είναι όμως γελασμένοι! Οι εργαζόμενοι, σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο δεν θα αφήσουν να περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου