Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

67 τοποθετήσεις στην τεχνική βάση - Πολλοί συνδικαλιστές σε αυτές!

67 συνολικά τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης με απευθείας διορισμό και χωρίς προκήρυξη των θέσεων έγιναν πρόσφατα στην Hellenic Train. Όλες οι θέσεις συνοδεύονται απο επιδόματα ευθύνης. 

Σε πολλές απο αυτές τις θέσεις (Ομαδάρχες- Τομεάρχες-Τμηματάρχες) τοποθετήθηκαν
απο την εργοδοσία συνδικαλιστές κάτι που  προκάλεσε σχόλια μεταξύ των συναδέλφων.

Υποβόσκουσα οργή όμως υπάρχει στην τεχνική βάση,    καθώς σε ΠΟΛΛΕΣ απο αυτές τις θέσεις έχουν τοποθετηθεί ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ συνδικαλιστές, χωρίς αξιολόγηση της εργασίας τους, χωρίς προκήρυξη της θέσης οι οποίοι μάλιστα το παίζουν και αφεντικά στους εργαζομένους που "εκπροσωπούν".

Και το ερώτημα είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση, αλλά  και εύκολο να απαντηθεί. 

Πως είναι δυνατό να γίνονται 67 τοποθετήσεις, χωρίς προκήρυξη των θέσεων προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι και να μην υπάρχει καμία διαμαρτυρία απο τους συνδικαλιστές.

Απάντηση : Θέσεις  και μάλιστα πολλές, πήρανε οι συνδικαλιστές! 

Αλήθεια όμως, οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση και ιδιαίτερα οι νέοι τεχνίτες μπορούν να ελπίζουν ότι η ο εργασιακός τους βίος θα αλλάξει προς το καλύτερο και οι αμοιβές τους θα αυξηθούν, όταν υπάρχει τέτοια σχέση εξάρτησης συνδικάτων - εργοδοσίας; 

Σήμερα έχουμε 15 Νοεμβρίου 2022 και η συζήτηση για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Hellenic Train, που λήγεις στις 31 Δεκεμβρίου, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Αλήθεια, αυτοί που "έχουν το δικαίωμα υπογραφής", οι αγωνιστές,  που είναι; 

Πήρανε θέση ευθύνης;

To στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου