Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Απεργιακή Ανακοίνωση Π.Ε.Π.Ε.

 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί, να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα

τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. Από τη μία, οι χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων και από την άλλη μεριά, η ακρίβεια γονατίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό. 

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό και στην αύξηση του κόστους ενέργειας  σε όλη την Ευρώπη την ώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού που από-μειώνει το εισόδημα μας : 

Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης φτάνει στο 40% για εισοδήματα μέχρι 750 Ευρώ τον μήνα, στο 14% σε εισοδήματα από 750-1100 Ευρώ το μήνα και ξεπερνά το 10% σε εισοδήματα μέχρι και  1800 Ευρώ το μήνα! 

H χώρα μας  το 2020 είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ληξιπρόθεσμων οφειλών ενέργειας  στην Ε.Ε. (ρεύμα-αέριο) ενώ το 2021 είχε το υψηλότερο ποσοστό νοικοκυριών στα οποία διακόπηκε η παροχή ρεύματος και αερίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Οι ανισότητες στην Ελληνική Κοινωνία  διευρύνονται σε δραματικό βαθμό ενώ οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας κυριαρχούν, με τους νέους εργαζόμενους να έρχονται αντιμέτωποι με μια εργασιακή ζούγκλα. 

Το α’ τρίμηνο του 2022, ο ονομαστικός μέσος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 4,5%, ενώ η μείωση του πραγματικού μέσου μισθού άγγιξε το 12%.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η μοναδική διέξοδος των εργαζομένων για πάλη ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης , -η συνδικαλιστική δράση-, διώκεται, οι ομαδικές απολύσεις κάνουν την εμφάνιση τους (Λιπάσματα Καβάλας, Μαλαματίνα, ΛΑΡΚΟ κτλπ) και η ατομικότητα προάγεται έναντι της συλλογικότητας. Σε συνδυασμό με την  υποβάθμιση και υποστελέχωση του ΣΕΠΕ και την γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία, έχει δημιουργηθεί μια ζοφερή κατάσταση όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πλέον ρουτίνα. 


Ο σιδηρόδρομος καθημερινά απαξιώνεται, η συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής έχει αφεθεί στην τύχη της για να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση , ενώ τα δελτία παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) έχουν γίνει κανόνας στον σιδηροδρομικό  χώρο και σε κρίσιμες ειδικότητες. 

Το Σωματείο μας θα αγωνιστεί για να σταματήσουν αυτού του τύπου οι  εργασιακές σχέσεις στον σιδηρόδρομο,  ενώ θα συνεχίσουμε την πάλη για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ σε κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την βαθιά οι οικονομική κρίση που βιώνουμε για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.   KANEIΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!                          

                                                    

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Μέτρα στήριξης ενάντια στην πληθωριστική πίεση και την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης. Καμία διακοπή σύνδεσης λογαριασμού ενέργειας (ρεύμα – αέριο) για όσους ζουν στο όριο της φτώχειας. 

Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας. Ενίσχυση του Σ.Ε.Π.Ε.

Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Να μπεί ο σιδηρόδρομος στο επίκεντρο της Κυβερνητικής πολιτικής στις μεταφορές και να σταματήσει να είναι ένα πεδίο ανέξοδων εξαγγελιών φαραωνικών έργων. Να παραμείνει η συντήρηση του δικτύου στον Δημόσιο ΟΣΕ 

Να επαναπροσληφθούν οι  απολυθέντες στην φύλαξη των  σιδηροδρομικών  διαβάσεων  και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,  που είχαν προσληφθεί στον ΟΣΕ μέσω ΑΣΕΠ. ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ σχέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα στον σιδηρόδρομο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 


Για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Hellenic Train με πραγματικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. 100 Ευρώ αύξηση στους βασικούς μισθούς! 

Για επενδύσεις σε τροχαίο υλικό στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και εγκαταστάσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια μας εν ώρα εργασίας.

Για ένταξη στα ΒΑΕ των συναδέλφων μας νέων τεχνιτών στην τεχνική βάση και επαναπρόσληψη όσων είχαν δει τις συμβάσεις τους να μην ανανεώνονται.

Για ένα σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα αποτελεί εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. 


            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ   ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και στις συγκεντρώσεις :                                           

       ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 11.00  *   ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑ 11.00

Προσυγκέντρωση στην Αθήνα στον σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό, στις 10.30 την ημέρα της απεργίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου