Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης των άγονων γραμμών της Hellenic Train

Επιτροπή παρακολούθησης της «Σύμβασης Παροχής Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας» επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών συγκροτήθηκε μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Hellenic Train, με στελέχη από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών και της εταιρείας.


Αρμοδιότητες της επιτροπής είναι:

-Η από κοινού (Ελληνικού Δημοσίου και Σιδηροδρομικής Επιχείρησης) εξέταση των ζητημάτων που συνδέονται με όλες τις πτυχές της εφαρμογής και εκτέλεσης της Σύμβασης ΥΔΥ.

-Η παροχή ενός πλαισίου κοινής στρατηγικής μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μεταβολών, καθώς και για την αποτελεσματική εκτέλεση της Σύμβασης ΥΔΥ.

-Κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή και παρακολούθηση της Σύμβασης ΥΔΥ, που δεν αποτελεί τροποποίηση αυτής.

-Η υποβολή αιτιολογημένης εισήγησης προς το Ελληνικό Δημόσιο και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση στην περίπτωση που απαιτείται τροποποίηση όρου της Σύμβασης.

-H εισήγηση του πίνακα δρομολογίων σε τακτικές και έκτακτες περιπτώσεις.


-Η καταβολή κάθε προσπάθειας, για την άρση γνωστοποιηθέντος γεγονότος, σε περίπτωση έγγραφης ενημέρωσης της Επιτροπής, για πρόθεση καταγγελίας της Σύμβασης ΥΔΥ από των Υπεύθυνο Σύμβασης είτε του Ελληνικού Δημοσίου είτε της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης.


Σημειώνεται ότι οι άγονες γραμμές έχουν ανατεθεί στην Hellenic Train για 10+5 χρόνια έναντι 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου