Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση ΠΕΠΕ - Hellenic Train. Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ


 Συνάντηση είχε σήμερα το Σωματείο των Μηχανοδηγών με την Διοίκηση της Hellenic Train παρουσία  εκπροσώπων του Σωματείου των Ιταλών Μηχανοδηγών. Σε αυτήν συζητήθηκαν
η κατάσταση της υποδομής, η αναγκαιότητα επενδύσεων και το ζήτημα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Η είδηση βγαίνει απο την συνάντηση και αφορά την απάντηση της Διοίκησης της εταιρείας στο αίτημα των μηχανοδηγών για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων,  πως μέσα στις επόμενες 10 με 15  ημέρες θα κληθούν τα Σωματεία για διαπραγμάτευση, ενώ η Εταιρεία προετοιμάζει την πρόταση της προς τους εργαζόμενους.

Ένα επιπλέον ζήτημα που έβαλε η Hellenic Train στο Σωματείο των Μηχανοδηγών ήταν η συζήτηση για τον Κανονισμό Εργασίας που πρέπει να επικαιροποιηθεί και αν είναι δυνατό να συμφωνηθεί με τα Σωματεία. 

Απο την πλευρά της η ΠΕΠΕ έθεσε το ζήτημα των αυξήσεων για όλους τους εργαζόμενους στην Hellenic Train με οριζόντιο τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο να μην λάβουν την ίδια αύξηση και  οι νέοι εργαζόμενοι (αν υπάρξει συμφωνία για ποσοστιαία αύξηση χάνουν οι νέοι που έχουν χαμηλούς βασικούς μισθούς). 

Αναφορά έγινε απο τους μηχανοδηγούς στα 110 Ευρώ αύξησης στους βασικούς μισθούς, που έχουν συμφωνηθεί στον Όμιλο FS για το 2023 (σε δόσεις και  που η τελευταία καταβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 2023).

Η ΠΕΠΕ έχει ζητήσει το αντίστοιχο ποσό αύξησης για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Hellenic Train για το 2023. 

Το εντυπωσιακό βρίσκεται στον τρόπο αμοιβής των συναδέλφων στην Ιταλία, ο οποίος αναλύθηκε επαρκώς και αναφέρετε σε βαθμίδες που εντάσσεται ο κάθε κλάδος ,δικαιώνοντας ουσιαστικά την ΣΣΕ του 2018.

Το πρωί οι Ιταλοί συνάδελφοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΜΑΙ , όπου συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνάδελφο Ζαβογιάννη Βασίλη.

Αναμφίβολα η συνεργασία των εργαζομένων εντός του Ομίλου FS, αλλά και εντός της Hellenic Train,  μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα ΥΠΕΡ όλων των εργαζομένων.

Και οι μηχανοδηγοί σήμερα ξεκαθάρισαν στην Hellenic Train ότι θα διαπραγματευτούν πραγματικές αυξήσεις για το σύνολο των εργαζομένων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου