Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Πότε θα πληρωθεί η νέα ΣΣΕ στον ΟΣΕ;

 Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2022, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ  η Διοίκηση του ΟΣΕ είχε υπογράψει την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ με το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ και οι συνάδελφοι  περίμεναν να πληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου τους νέους όρους της. 

Στις 25 Νοεμβρίου καταβλήθηκε

η μισθοδοσία και ακόμη δεν έχει πληρωθεί κανένας όρος απο την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ. 

Το ερώτημα είναι σαφές και αφορά την Διοίκηση του ΟΣΕ.

Ως πότε θα εμπαίζει η Διοίκηση του ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών τους σιδηροδρομικούς στον ΟΣΕ; 

Πόσο ακόμα θα υποτιμά  την νοημοσύνη των εργαζόμενων , η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ διαρρέοντας φήμες , μέσω Κυβερνητικών συνδικαλιστών, ότι "σύντομα" θα λυθεί το θέμα. 

Πότε θα λυθεί μια εβδομάδα πριν τις Εθνικές Εκλογές; 

Και πως εννοούν την υπογραφή ΣΣΕ στην Κυβέρνηση. 

Υπογράφουμε Συλλογικές Συμβάσεις,  αλλά δεν ...τηρούμε τα όσα έχουμε υπογράψει; 

Αναμένουμε και την αντίδραση των συνδικάτων για το θέμα αυτό (ασφαλώς στηρίζουμε κάθε απόφαση τους) και δεν ξεχνάμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και  στο παρελθόν και τότε είχαμε σφόδρες διαμαρτυρίες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Το αστείο με την Διοίκηση του ΟΣΕ είναι ότι επικαλείται για απεργίες το προσωπικό ασφαλείας που έχει συμφωνήσει στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, αλλά όταν είναι να καταβάλει και τα συμφωνηθέντα, τα ...ξεχνά. 

Υ.Γ.2 Οι τοποθετήσεις  σε θέσεις ευθύνης και χωρίς προκήρυξη τους συνεχίζονται, όπως και τα παροχής υπηρεσιών, πληθαίνουν. Τα βλέπουμε όλα και εμείς και οι σιδηροδρομικοί και σύντομα θα ζητηθούν απαντήσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου