Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΣΚ : Ζητιανεύουν αντί να διεκδικούν, εξαφανίστηκαν στα Τέμπη, είναι απαράδεκτοι, απέρριψαν ακόμα και τις συνελεύσεις!

 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 28 Νοέμβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ και κατέληξε στο πλαίσιο των αιτημάτων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Βιαστείτε

συνάδελφοι να ανοίξετε νέους λογαριασμούς στις τράπεζες, μεγαλώστε και τις τσέπες σας γιατί σας περιμένει πολύ χρήμα αφού η ηγεσία της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ αποφάσισε να ζητήσει – βάση της τελευταίας Σ.Σ.Ε. – τέτοιες αυξήσεις που «θα μας κάνουν πλούσιους»!! 

Συγκεκριμένα: α) Αύξηση κατά (2,00€) την ημέρα στα τροφεία και 

                        β) Αύξηση κατά (0,10€) στην αποζημίωση ελιγμών και στην τεχνική αποζημίωση.

Είναι απαράδεκτοι!

     Αποφάσισαν να “διεκδικήσουν” (σιγά μην διεκδικήσουν, να ζητιανέψουν θέλουν) ένα μεγάλο τίποτα! 

Όταν στα δύο χρόνια από την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει τώρα έχουν αυξηθεί οι τιμές των τροφίμων πάνω από 20%, η στέγαση πάνω από 15%, οι μεταφορές πάνω από 12%, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων έχει φτάσει στα σύννεφα κλπ. …..

Όταν βάση του προϋπολογισμού για το 2024 έρχεται φοροκαταιγίδα 63δισ €, «ματωμένα» πλεονάσματα, περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα… και από την άλλη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους υπάρχουν νέες επιδοτήσεις, διατήρηση και θέσπιση νέων φοροαπαλλαγών αρκετών δισ €. …..

Όταν είναι να τους δώσουν εκατομμύρια τους τα δίνουν απλόχερα, ενώ για τους εργαζόμενους λένε ότι το απαγορεύει ο νόμος…..

Α Ι Σ Χ Ο Σ !

Θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο η θέση μας. ΟΙ τσέπες μας θα έχουν μόνιμα μια τρύπα και αυτοί αντί να στηρίξουν την κάλυψη των αναγκών των μελών του Σωματείου, στηρίζουν με τη στάση τους την οικονομική κυβερνητική πολιτική, τα 60 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του «επικαιροποιημένου» σχεδίου αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. προς όφελος φυσικά των επιχειρήσεων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

     Σαν ΔΕΣΚ-Σ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ με τα ψίχουλα που τα ονόμασαν πλαίσιο αιτημάτων, αλλά και με το ό,τι αυτό αποφασίστηκε χωρίς να πάρουν υπόψη τους τη γνώμη σας.

     Ζητήσαμε να αποφασίσετε εσείς τα αιτήματα μέσα από Συνελεύσεις και το καταψήφισαν με το αιτιολογικό ότι μείναμε λίγοι (περίπου 600), δεν θα μπορούμε να φύγουμε από τα πόστα εργασίας μας και άρα δεν θα έρθει κανένας στη Συνέλευση. Θυμίζουμε ότι όταν «χρειάζονταν» οι εργαζόμενοι να κληθούν να αποφασίσουν για τη δημιουργία του νέου Σωματείου (ΣΕΟ), μια χαρά έγιναν οι Συνελεύσεις. 

Απλά δεν τους νοιάζει η γνώμη σας.

Αλλά γιατί να ζητήσουν τη γνώμη σας;

Μόνο τα «ζωντανά» Σωματεία βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους, ενημερώνοντάς τους συνεχώς, καλώντας τους οι ίδιοι να αποφασίσουν, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, σχεδιάζοντας με τη βοήθεια τους τη συλλογική δράση και κατ΄ επέκταση την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. 

Είναι όμως «ζωντανό» Σωματείο το δικό μας; Εδώ και μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ, που για είκοσι ημέρες “γύρισε η Ελλάδα ανάποδα”, ποια ήταν η συμμετοχή του Σωματείου στις εκδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις και στις απεργίες που έγιναν;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

     Υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που πιστεύει ότι αυτά που αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου να ζητήσει για τη νέα Σ.Σ.Ε. φτάνουν για να καλύψουν, έστω στο ελάχιστο τις ανάγκες για τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, νοίκι κ.α.; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.

     Σαν ΔΕΣΚ-Σ καταθέτουμε την πρότασή μας για μια Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις, καλύπτοντας τον πληθωρισμό και δεν θα αυτοπεριορίζεται στα ασφυκτικά πλαίσια που βάζουν οι νόμοι και τα κέρδη τους.

Βασικές παράμετροι αυτής της πρότασης είναι:

  • Σε όλο το προσωπικό αύξηση κατά 15% του βασικού μισθού.
  • Σε όλο το προσωπικό επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Το ωράριο εργασίας να ορίζεται σε εφτά (7) ώρες, 35 ώρες την εβδομάδα. 
  • Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι διαφορετικής μορφής από αυτήν  συμβάσεις εργασίας.
  • Να προσληφθεί ΑΜΕΣΑ μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των κενών Οργανικών Θέσεων και την ένταξή του στην παρούσα Σ.Σ.Ε.
  • Να ληφθούν ΑΜΕΣΑ τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων (ορίζονται συγκεκριμένα μέτρα).

     Αυτή η πρότασή μας, πρέπει να γίνει πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης του Σωματείου. 

Το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε συνάδελφοι και συναδέλφισες δεν είναι αναπόφευκτο, δεν είναι «φυσικό φαινόμενο». 

Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση εδώ και τώρα. 

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Είναι στο χέρι μας, να βάλουμε τέρμα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. 

ΟΛΟΙ μαζί οι εργαζόμενοι μέσα από Συνελεύσεις να αποφασίσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων της Σ.Σ.Ε. αλλά και το Πρόγραμμα Δράσης διεκδίκησή της.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

ΔΕΣΚ- ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

3 σχόλια:

  1. Μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις που σήκωναν επανάσταση για την σκόνη στο Καλίδρομο αλλά εξαφανίστηκαν στα Τέμπη. Απο αυτό και μόνο καταλαβαίνουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί γκρινιάζετε δεν μπορώ να καταλάβω. Μέχρι και προσλήψεις ΑΣΕΠ θα γίνουν. Τελικά τι έγινε με αυτές? Α ναι. Συνήθως ανακοινώνουν τα ονόματα αφού γίνουν οι προσλήψεις. 😂😂😂.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σιδηρόδρομος απαξιώνεται και διαλύεται καθημερινά με την ηγεσία και την πλειοψηφία του σωματείου περί αλλά να τυρβάζει. Οι Προσλήψεις παραπέμπονται στις καλένδες και με τους σιδηροδρομικούς να παριστάνουν τους φτωχούς συγγενείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή