Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

«Αγώνας δρόμου» στον ΟΣΕ για να επανεκκινήσουν τα τρένα στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο

 Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί ο ΟΣΕ για την επανεκκίνηση των δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Με παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι, ύψους 14 εκατ. ευρώ, ο ΟΣΕ εκτιμά ότι τα εμπορευματικά δρομολόγια δύναται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τα επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 16 Δεκεμβρίου.

Τα τρένα στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι θα κινούνται με μηχανές ντίζελ, σε μονή γραμμή  και με μικρότερες ταχύτητες, καθώς η κακοκαιρία Daniel κατέστρεψε τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης.

Από τις αρχές του 2024, το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ θα προχωρήσει στις μόνιμες αποκαταστάσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εάν τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, ενδέχεται η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας (διπλή γραμμή, με συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης) να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου