Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Η ΝΔ εξαίρεσε κρίσιμους μάρτυρες – Σε τροχιά συγκάλυψης η εθνική τραγωδία

 Την οργή των εκπροσώπων των κομμάτων προκάλεσε η πλειοψηφία επί του καταλόγου μαρτύρων-Δεν καλούν ούτε τον πρ. πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κ. Γενιδούνια

Παρά τις σφοδρές ενστάσεις και καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης, η ΝΔ επέβαλε στην Εξεταστική έναν κατάλογο μαρτύρων με 35 πρόσωπα, αγνοώντας τα επίμονα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την προσθήκη κομβικών μαρτύρων, όπως ο συνδικαλιστής, Κώστας Γενιδούνιας, ή ο Κώστας Σπηλιόπουλος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ενδεικτικό είναι ότι η πρόταση του εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, επί του καταλόγου μαρτύρων «πέρασε» μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, στηλίτευσε αρχικά πως η συμπολίτευση κινείται με βάση δύο άξονες. Πρώτον, την απαξίωση μαρτύρων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και, δεύτερον, την απόδοση την της ευθύνης της τραγωδίας στο ανθρώπινο λάθος.

«Η πρόταση σας δεν βγάζει νόημα» σχολίασε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν να μην καλέσουμε τον άνθρωπο που προειδοποιούσε για τους θανάτους τον κ. Καραμανλή». Δηλαδή, τον συνδικαλιστή των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια. Επίσης, ζήτησε την κλήση της κ. Καστρινάκη, όπως επίσης του κ. Κολιόπουλος, αλλά και τον πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδη, ο οποίος «υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον κ. Καραμανλή».

Επιπλέον, ζήτησε την κλήση του στελέχους του ΟΣΕ για θέματα ασφαλείας, κ. Τερεζάκη, τον πρώην επικεφαλής της ΡΑΣ, κ. Μουταβελή, τον πρώην σταθμάρχη Λάρισας, κ. Κολλάτο, ενώ αιτήθηκε και την κλήση των δύο βουλευτών της ΝΔ που εξαιρέθηκαν, Θ. Πλεύρη και Ζ. Ράπτη, αλλά και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα η κυβερνητική πλειοψηφία επιχείρησε να καταστήσει αναξιόπιστους τους μάρτυρες της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717, η οποία εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας από τον Κ. Καραμανλή και οδήγησε σε διώξεις 23 φυσικών προσώπων.


1 σχόλιο:

  1. Το πόρισμα έχει ήδη βγεί. Για το έγκλημα των Τεμπών θα φταίνε ο Σταθμάρχης, ο Μηχανοδηγός, οι επιβάτες, ο Τρικούπης, ο Στήβενσον και ένα ρακούν που έφαγε τα καλώδια της τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε ως τοπική αλλά ήταν χαλασμένη και δεν ήταν τηλεδιοίκηση αλλά τοπικός χειρισμός και... εεε... ΤΕΛΟΣ!
    Κι αν είχατε καμιά απορία για το ποιοι συμβούλευαν τους Υπουργούς κλπ παράγοντες, τι και πως να πουν, δηλαδή όλες αυτές τις βλακείες και τα ψέμματα που ξεφούρνιζαν γιατί συν τοις άλλοις είναι και άσχετοι, μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου μαρτύρων που δέχθηκαν οι ΝΔκράτες, μην απορείτε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή