Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Εξέλιξη – ορόσημο για την FS: Γίνεται η 2η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών της Γερμανίας

 
Εξέλιξη – ορόσημο για την ιταλική FS, μητρική εταιρεία της Hellenic Train.


Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη - metaforespress.gr


Η TX Logistik που ανήκει στη Mercitalia Logistics (είναι η θυγατρική εταιρεία της FS, με εξειδίκευση στα εμπορεύματα) ολοκλήρωσε την εξαγορά της Exploris Deutschland Holding GmbH και των θυγατρικών της, Via Cargo, HSL Logistik και Delta Rail.

Αυτό καθιστά την ιταλική κρατική εταιρεία τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη Γερμανία, πίσω από την κρατική DB Cargo.

Τον Ιούλιο υπεγράφη η συμφωνία και η ολοκλήρωση της συναλλαγής ανακοινώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, μετά την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου FS να λειτουργεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα, με διεθνείς εμπορευματικές ροές, διευρυμένο δίκτυο και «νέες συνέργειες» για την υποστήριξη της αύξησης των εσόδων του ομίλου από 1,6 δισ. ευρώ το 2021, με στόχο τα 5 δισ. ευρώ το 2031.

Η νεοαποκτειθείσα γερμανική εταιρεία εμπορευμάτων έχει πλέον κύκλο εργασιών 500 εκατ. ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ολόκληρο το Logistics Business Division της FS έχει περισσότερα από 6.000 άτομα και παρουσία σε 11 χώρες, μεταξύ άλλων, μέσω των εταιρειών της Exploris που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Τσεχία, τη Σλοβακία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Οι νεοαποκτηθείσες επιχειρήσεις της Exploris έχουν προσανατολισμό Ανατολή – Δύση, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα παρουσία της TX Logistik κατά μήκος του άξονα Βορρά -Νότου.

Η Exploris, με έδρα το Αμβούργο, παρέχει επίσης υπηρεσίες ελιγμών στη Γερμανία και την Πολωνία και λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης μηχανοδηγών.

Εκτός Ιταλίας, ο Όμιλος της FS λειτουργεί επιβατικά τρένα στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα, η Ηellenic Train μαζί με την DAMCO, έχουν ανακηρυχθεί ανάδοχοι για το Θριάσιο ΙΙ, το οποίο αναμένεται να είναι η «έδρα» της εταιρείας για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου