Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τι χες Γιάννη , τι χα πάντα

Και ενώ το σχέδιο της εξυγίανσης προχωρά , ικανοποιώντας τους διεθνείς φίλους μας , η γύμνια του φαίνεται με τα αποτελέσματα που επέφερε στον χώρο της έλξης .Με τις μετατάξεις περισεύαμε μας είχαν πει , τώρα ψάχνουν επίκουρους για να καλύψουν το αυξημένο εμπορικό έργο .
Τουλάχιστο οι τεχνοκράτες ....

όπως τους γνωρίζουμε κάνουν και προβλέψεις - οι ποιο επιτυχημένοι μάλιστα για αυτές καλοπληρώνονται -.Εδώ λοιπόν οι φωστήρες διώξανε τον κόσμο , απογυμνώσανε τον χώρο από προσωπικό παραγωγικό και τώρα ψάχνουν για ...επίκουρους στο ΜΘ για να βγάλουν την μεταφορά  των τεύτλων .
Και στο ΜΑΙ θα ρίξουν καρότο καμιά πληρωμή παραπάνω αναπαύσεων ( λές και δεν τα πέρνει το πλαφόν απο τους πρόθυμους να εργαστούν ...) για να πάνε οι συνάδελφοι και το σωληνάδικο .Μπορεί λέει να αυξηθούν και οι διανυκτερεύσεις των 22 Ε την μέρα ....(!!)
Πλήρης η αποτυχία του νομοσχεδίου τουλάχιστο στον χώρο μας  .

Και η ΠΕΠΕ κατά την γνώμη μας , οφείλει ΑΜΕΣΑ να ανακινήσει το θέμα της επιστροφής των καταδιωγμένων συναδέλφων .
Και αν χρειαστεί και με συνδικαλιστική πίεση .

Εκτός και αν το φθινόπωρο , μαζί με τα πρωτοβρόχια αρχίζει να βρέχει και μηχανοδηγούς .

1 σχόλιο:

  1. Το σίγουρο είναι συνάδελφοι ότι επείγει μια συνάντηση με τον Ραγκούση, που θα μπορούσαμε να του εκθέσουμε όλα τα ζητήματα του κλάδου!, θα μπορούσε νομίζετε να καταλάβει το τί πραγματικά συμβαίνει;
    Εκτός από συνδικαλιστικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, δηλ. επαφή με τον νέο Γ.Γ. του Υπουργείου και τον νέο υπουργό, θα πρέπει και η διοίκηση της Τραινοσέ, να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες και να πιέσει, ώστε να επιστρέψουν οι "διωγμένοι" Μηχανοδηγοί, αλλά να βρούν και κάποιους τρόπους πίεσης, ενώ μπήκαμε στην κερδοφορία σαν εταιρία να δείξουν πώς έγινε αυτό, προς κάθε κατεύθυνση αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
    Όλα δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να κλείσει η εταιρεία για δύο μήνες τουλάχιστον, ώστε το προσωπικό να μηδενίσει αναπαύσεις και άδειες!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή