Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρός εκτροχιασμός στον Πολύσιτο Ξάνθης ....

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μετακινήθηκε η γέφυρα που περνούσε η αμαξοστοιχία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων .
Η αμαξοστοιχία ''91'' εκτροχιάστηκε στις 09.40 το πρωϊ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολισίτου. Εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη με 110 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους.Το τρένο, περνούσε στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε από το νερό με αποτέλεσμα
δύο βαγόνια να πέσουν στο κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.
Το ατύχημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό αλλά η αμαξοστοιχία διατηρήθηκε σε κανονική θέση, με αποτέλεσμα, να μην πάθουν κάτι οι 110 επιβάτες, φοιτητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Όπως αναφέρουν, αρκετά αντικείμενα μετακινήθηκαν στα βαγόνια αλλά βγήκαν σώοι από το τρένο.
Επί τόπου έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Αστυνομία και εθελοντές από τους γύρω οικισμούς. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Περιφέρεια που έστειλε λεωφορεία για τη μετακίνηση των επιβατών.

Μετά τον αρχικό πανικό, οι 110 επιβάτες βγήκαν μόνοι από την αμαξοστοιχία και πήγαν σε κοντινή διάβαση, όπου περιμένουν λεωφορεία για να μεταφερθούν στον τελικό προορισμό τους.

Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να προσεγγίσουν την αμαξοστοιχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου