Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν οι συνάδελφοι στην ΣΤΑ.ΣΥ ! Ακούει κανείς ;


Σε ακόμα μια 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) «το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως
η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία στερείται συνοχής και αναδεικνύεται πλέον ότι η πολιτική της Κυβέρνησης κλυδωνίζεται και παραπαίει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, αφού συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της φτωχοποίησης από τα εφαρμοζόμενα μέτρα.
Την Κυριακή πρόκειται να εγκριθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2013.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μείωση των τακτικών εσόδων, οι περικοπές - περιστολές δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία – παιδεία), η αύξηση της φορολογίας. Δυστυχώς, ένα στοιχείο που θα πλήξει ακόμα πιο πολύ την κοινωνία, είναι η αύξηση της ανεργίας λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης.
Όσον αφορά στις συγκοινωνίες και συγκεκριμένα στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, προβλέπεται η μισθοδοσία προσωπικού να μειωθεί για το 2013 κατά 30% σε σχέση με την πρόταση που έχει υποβάλλει η εταιρεία. Το γεγονός αυτό σημαίνει νέα μείωση στα ήδη συρρικνωμένα κατά 37% εισοδήματα των εργαζομένων. Επίσης, άλλο ένα επακόλουθο, θα είναι η μείωση του συγκοινωνιακού έργου και προφανώς η έκπτωση της ποιότητας της παροχής των υπηρεσιών.
Εναντιωνόμαστε στο αδιέξοδο που οδηγούν τη χώρα τα Μνημόνια και οι νόμοι που απορρέουν από αυτά.
Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο τις αδιέξοδες επιλογές της Κυβέρνησης, και ζητάμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Εταιρείας που αφορά στις δαπάνες μισθοδοσίας για το 2013.
Έτσι λοιπόν, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. (ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ), συνεχίζουμε τον αγώνα μας και πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 9/11/12».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου