Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σκοπιμότητες βλέπουν 3 Σωματεία στην έλλειψη προόδου στα έργα της Τ/Δ !

Με σημερινή τους επιστολή τους 3 Σωματεία             (Σταθμάρχες-Κλειδούχοι-Λαρισαϊκός) καταλογίζουν κωλυσιεργία ή και ακόμα σκοπιμότητα για την στασιμότητα στην πρόοδο των έργων της Τηλεδιοίκησης Αθηνών.

Ολόκληρη η επιστολή >
Κύριε Σύμβουλε,
Μετά από συνάντηση που είχαμε με τα μέλη του σωματείου μας στο
ΔΙΣΗΣΗΚ/ΥΣΣΤΗΕ/Τ. Α  και έχουν άμεση σχέση  με την πορεία των εργασιών στο εν λόγο τμήμα,  διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

           Όπως ήδη γνωρίζεται η    τηλεδιοίκηση Αθηνών (Αχαρναί-Τιθορέα ) εδώ και δύο  χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Κατά  τις δηλώσεις  και διαπιστώσεις  των αρμοδίων υπαλλήλων  του ΔΙΣΗΣΗΚ/ΥΣΣΤΗΕ/Τ. Α άλλα και των Σταθμαρχών κυκλοφορίας που έχουν στελεχώσει τους σταθμούς,  παρατηρείται  επί μακρό χρονικό διάστημα μια ανεξήγητη στασιμότητα στην πρόοδο των εργασιών.

          Εδώ  και πολλούς μήνες οι εργασίες σε ότι αφορά τα σκέλη  της απεικόνισης και σηματοδότησης βρίσκονται ‘’εν  αναμονή’’   κατευθύνσεων και αποφάσεων των αρμοδίων υπηρεσιών ΔΙΣΗΣΗΚ  -  ΔΚ και την διαδικασία   με την οποία θα συνεργαστούν ώστε να αποκαταστήσουν την λειτουργία  του  δικτύου. Σημειωτέον  ότι η τηλεδιοίκηση  Αθηνών βρίσκεται σήμερα σε πιο προχωρημένο στάδιο απ΄ ότι στο παρελθόν.

         Με βάση τις παραπάνω διαβεβαιώσεις του προσωπικού πρόδηλα προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

               α) Για ποιόν λόγο δεν αξιοποιούμε μία επένδυση που έγινε στον Οργανισμό;
            β) Για ποιόν λόγο υποχρεώνεται οι συνάδελφοι  να εργάζονται καθημερινά υπό συνθήκες που επιτρέπονται μόνο  σε έκτακτες περιπτώσεις, οριοθετημένα  και κάτω από τους  περιορισμούς των νόμων που διέπουν την  κατά την εργατική νομοθεσία.
           γ) Για ποιον λόγο  ενώ δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ και εργατοώρες,  εξακολουθούν  ακόμα και  σήμερα να  δαπανούνται τεράστια  ποσά για έξοδα, (προσωπικού, λειτουργικά, συντήρησης, φύλαξης κ.τ.λ.) η διαχείριση της κυκλοφορίας να διεξάγεται εξαντλώντας   κρίσιμα  άρθρα  του κανονισμού κυκλοφορίας που εφαρμόζονται μόνο κάτω  υπό δυσχερείς συνθήκες, εγκυμονώντας κινδύνους;  
          Θεωρούμε ότι η  επικρατούσα κατάσταση στην τηλεδιοίκηση Αθηνών - Τιθορέας    αποτελεί  για τον Οργανισμό  τροχοπέδη στην  βελτίωση συνθηκών και απόδοσης εργασίας των εργαζομένων, στην  αύξηση δρομολογίων, στην αύξηση δείκτη ασφάλειας, στην αύξηση εσόδων.
        Αφού  εξετάσετε το θέμα,  ζητάμε άμεση γραπτή απάντηση από εσάς , σε άλλη περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. 
Εκτιμούμε με βάση τα στοιχεία  μας, ότι για τις όποιες   εξηγήσεις που θα  δοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται,  υποβόσκει   κωλυσιεργία ή ακόμα σκοπιμότητα και  είμαστε  στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση

Πηγή pesose.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου