Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τα όσα απίστευτα ακούσαμε σήμερα στο ΔΣ

Τούμπα τα βαρέλια ! Η κωλοτούμπα της χρονιάς για το θέμα της διάσπασης απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ !
Διαβάστε τι είπαν Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας στην σημερινή συνεδρίαση του Σωματείου μας.
Ξεκινάμε με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής Βασίλης για τους 3 συναδέλφους που ενεπλάκησαν στο περιστατικό με το εμπορικό και τι πιστεύει για τον καθένα απο αυτούς.

Για τον 1ο συνάδελφο είπε ότι
τον θεωρεί αντισυνάδελφο(για προηγούμενη αναφορά του , που σύμφωνα με τον Πρόεδρο τον ώθησε να δηλώσει το πρόβλημα με την διάσπαση ) , για τον 2ο συνάδελφο ( Καραδήμας ) είπε ότι λειτούργησε συναδελφικά  και συνδικαλιστικά και για τον 3ο μηχανοδηγό που πήγε τελικά το τρένο είπε ότι λειτούργησε επαγγελματικά και έδωσε λύση στο αδιέξοδο και ότι είναι πολύ μικροί όσοι κατηγορούν  για αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Φυσικά ξεπέρασε  την περυσινή ανακοίνωση του Σωματείου για το θέμα της διάσπασης που καλούσε τους μηχανοδηγούς να μην εκκινούν απο αρχικό σταθμό αν διαπιστώνουν την βλάβη στο σύστημα ,  λέγοντας για το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε , για  τους φανούς ουράς , τον Κανονισμό και διάφορα άλλα,  ενώ κλείνοντας  ο Πρόεδρος είπε ότι  δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης και των αγωγών ενάντια στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τους ξέρουμε είπε , αλλά δεν συμφωνεί με την τακτική αυτή.

Ο Γενικός Γραμματέας προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άποψη του για την μην ψήφιση της πρότασης για αγωγές ενάντια στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο το Σωματείο είπε το απίστευτο,  ότι δηλαδή το Σωματείο δεν έχει έννομο συμφέρον και θα πρέπει να κινηθούν οι μηχανοδηγοί μόνοι τους ενάντια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!!
Και όταν τον ρωτήσανε γιατί το Σωματείο ας πούμε για παράδειγμα έκανε εξώδικο / αγωγή για τις μετατάξεις ή το γάλα και όχι οι μηχανοδηγοί , είπε ότι δεν συζητά με τον Αντιπρόεδρο και δεν τον ενδιαφέρει η άποψη του.

Το κορυφαίο της ημέρας και ενδεικτικό του πως λειτουργεί η ΠΕΠΕ είναι ότι μέλος του ΔΣ προσήλθε την ώρα της ψηφοφορίας και χωρίς να έχει ακούσει τίποτα ή να έχει τοποθετηθεί ψήφισε την πρόταση ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ !


Ας διαβάσουμε όμως τι έγραφε προς τους μηχανοδηγούς η ΠΕΠΕ τον Ιούλιο του 2013 για να καταλάβουμε πως σήμερα ήρθαν τούμπα τα βαρέλια και επαγγελματίες  τελικά είναι όσοι πάνε τα τρένα και ας μην λειτουργεί ο μηχανισμός της διάσπασης.... 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕ 

Κύριε Σύμβουλε  ,
 Μετά από αναφορές κ διαμαρτυρίες μηχανοδηγών για την μη λειτουργία του συστήματος διάσπασης στις  εμπορικές αμαξοστοιχίες (  όταν πρόκειται για διπλή έλξη με Δ/Η σειράς 500 κ 450 ) κατά την διαδικασία της δοκιμής πέδης ,  ζητούμε να συσταθεί επιτροπή από μηχανικούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , του ΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ με την συμμετοχή κ εκπροσώπων του Σωματείου μας προκειμένου να εξεταστεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα για την ασφάλεια κυκλοφορίας και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Αν τα μέλη μας διαπιστώσουν την ανώτερο βλάβη δεν πρέπει να εκκινούν από τον αρχικό σταθμό βάση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας .



                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

    
             Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας


         Τουρλής Βασίλης                                    Θεοδωρόπουλος Ε.


Ιούλιος 2014.... Ίδιοι άνθρωποι , ξέχασαν την υπογραφή τους !
Τυχαίο ;;;
Ας βγάλουν οι μηχανοδηγοί τα συμπεράσματα τους.




1 σχόλιο:

  1. Στις επόμενες Εκλογές της ΠΕΠΕ να ψηφίσετε τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις και όχι τους άπλυτους που θέλουν να κλείσουν το Σιδηρόδρομο!
    Χε χε, στα σοβαρά τώρα:
    Τώρα ξέρετε ποιοί είναι αυτοί που ξεφτίλησαν τον Μηχανοδηγό στα μάτια όλων. Πότε για τα σουβλάκια, πότε για τα Προαστιοχιλιόμετρα, πότε τα ΤΑΥ, οι δεκαροσυλλέκτες τα έκαναν όλα εις βάρος των υπολοίπων κλάδων. Μετά το μαχαίρι σε όλα, πάλι βάζουν πλάτη σε αντικανονιστικές ή επικίνδυνες εκπτώσεις της ασφάλειας. Όταν θα μετράνε κορμιά, θα λένε πως έφταιγε ο Μηχανοδηγός, ο κακός μας ο καιρός κλπ κλπ. Ανταμοίψτε τους δήθεν όχι ΝΔ, ΔΑΚΕ και όχι ΠΑΣΟΚ,ΠΑΣΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή