Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Aπεργούν οι μηχανοδηγοί τρένων στο Βέλγιο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού

Γιατί άλλο Ελλάδα και άλλο Βέλγιο.Και άλλοι συνδικαλιστές εκεί , άλλοι εδώ.
Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου του Βελγίου αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν την Κυριακή το βράδυ μηχανοδηγοί. 
Οι μηχανοδηγοί διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τις
συνθήκες εργασίας.

Η απεργία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις μετακινήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Παρισιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Η βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων, SNCB, ανακοίνωσε ότι μόνο ορισμένα δρομολόγια θα επηρεαστούν από την απεργία, καθώς μερικά συνδικάτα δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Δικό μας σχόλιο

Εμείς θυμίζουμε ότι στο Σωματείο των Μηχανοδηγών στο Βέλγιο , συμμετέχει μόνο ένα ποσοστό μηχανοδηγών ( περίπου 400-500 εργαζόμενοι ) .Οι υπόλοιποι είναι οργανωμένοι και σε άλλα συνδικάτα και για αυτό η SNCB ανακοινώνει ότι μόνο μερικά δρομολόγια και όχι όλα θα επηρεαστούν από την απεργία.

Πάντως αν μάθαιναν οι Βέλγοι μηχανοδηγοί ( αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι) , ότι στην Ελλάδα το Σωματείο μας πριμοδοτεί στην λογική της αύξησης του εισοδήματος , την υπερεργασία και την δουλειά σε ρεπό , θα ρωτούσαν έκπληκτοι... 

Είναι δυνατόν ;;;;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου