Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τις εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε.

Συνάδερφοι- ες                                                                 
Η κυβέρνηση χέρι-χέρι με το κεφάλαιο και την ΕΕ, ισοπεδώνουν και βιάζουν τις ζωές των εργαζομένων. Ιδιωτικοποιούν και ξεπουλούν οτι έχει απομείνει στις
κρατικές υποδομές, και στρατηγικούς τομείς (Λιμάνια, σιδηρόδρομο, αεροδρόμια, ΔΕΗ, κλπ). Ταυτόχρονα σφαγιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, μειώνουν μισθούς, καταργούν ΣΣΕ, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία.
Φτάνει πια..!!!!!  είναι ώρα να ακουστή η δικιά μας φωνή, κανένας συμβιβασμός, καμιά υποταγή στην στρατηγική κυβέρνησης, ΕΕ, και μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.
Την ίδια αυτή στρατηγική επιλογή της ΕΕ στηρίζουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΜΕΙΣ-ΔΑΚΕ-  ΔΥΚΤΙΟ (δεν θα υπάρχει ΔΥΚΤΙΟ στης εκλογές μια και απορροφήθηκε  από ''καινούργιους'' ''ανεξάρτητους'' και ''ακομμάτιστους ,'' η όπως αλλιώς καταγράφονται και θέλουν να ονομάζονται, για να παραπλανούν τους εργαζόμενους)
Όλες αυτές οι παρατάξεις έχουν καθαρή θέση υπέρ της ανταγωνιστικότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων υπό  <<όρους>> αλλά και χωρίς.
Είναι υπέρμαχοι της λογικής να γίνουν θυσίες με δίκαιο τρόπο και μέσα από ''διάλογο'' με τους εταίρους.
Συνάδερφε- σα  έχεις πείρα..... Αυτή η λογική του εφικτού,  του κοινωνικού εταιρισμού, και της υποταγής που καλλιέργησαν, είναι η αιτία που σήμερα μετράμε θυσίες και βαριές απώλειες, και έχουν τεράστιες ευθύνες. Η λογική του μικρότερου κακού, είναι αυτή που φέρνει το μεγαλύτερο κακό.
Το ΠΑΜΕ και η ΔΕΣΚ-Σ  θα συνέχιση να αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ, τις πολιτικές των κυβερνήσεων που εξαπάτησαν τους εργαζόμενους, και τον ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αποτελεί  την υποταγή στο  κεφάλαιο  μέσα στα σπλάχνα της εργατικής τάξης.
Το  ΠΑΜΕ και η ΔΕΣΚ θα συνεχίσουν ακούραστα με ψηλά το κεφάλι για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, σε ταξικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, για  ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, φοιτητές,  που πλήττονται  απ της βάρβαρες πολιτικές.
Η ΔΕΣΚ καλεί τους Σιδηροδρομικούς να καταδικάσουν με την ψήφο τους στης εκλογές που έρχονται 17-18-19 Μαΐου στο σωματείο μας (ΣΣΒΕ) τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, και να ψηφίσουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ-Σ.
Για ένα εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, και  σιδηρόδρομο που να καλύπτει όλες  της ανάγκες του λαού σε μεταφορικό έργο, και όχι για τα κέρδη τραπεζών και πολυεθνικών.
Απρίλιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου