Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Επιθέσεις σε σπίτια ελεγκτών του μετρό.

Απαράδεκτα όσα συμβαίνουν, η πολιτεία και το Υπουργείο Μεταφορών οφείλουν να προστατέψουν τους εργαζόμενους.
Αντιεξουσιαστές σημάδεψαν τους τοίχους σπιτιών ελεγκτών των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ), τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα
που δημοσιοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν αναλάβει τις καταστροφές στο μετρό στο Μοναστηράκι. Οι ενέργειες, που θυμίζουν «ολοκαύτωμα των Εβραίων με το στιγματισμό των σπιτιών τους από τους ναζί, είχαν ως στόχο τρεις γυναίκες ελέγκτριες εισιτηρίων.

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τρόμο στις τάξεις των ελεγκτών, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που ζητούν από την Αστυνομία την προστασία τους και ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον των ίδιων και μελών των οικογενειών τους.

«... (όνομα γυναίκας ελεγκτού) ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από τη γειτονιά» έγραψαν με μαύρο σπρέι στους πλαϊνούς τοίχους πολυκατοικίας, όπου μένει 43χρονη υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ, στου Ζωγράφου.

Τα ονόματα και των τριών ελεγκτών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τα στοιχεία 119 ελεγκτών που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org στις 19 Μαρτίου 2016. Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν τις έρευνες, αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου