Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση Συσπείρωσης Σιδηροδρομικών για τις εκλογές στον ΣΣΒΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον συνάδελφο Γιώργο Κρεμμέτη την εκλογική διακήρυξη της Συσπείρωσης Σίδηροδομικών για τις εκλογές στον ΣΣΒΕ 
Σε λίγες μέρες διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο μας σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο για τους εργαζόμενους και τον λαό μας. Με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνθηκολόγησε, πέρασε στην απέναντι
πλευρά και επέλεξε να υπερασπιστεί τα κοινά συμφέροντα δανειστών, τραπεζών και κεφαλαίου.
Η επίθεση στον κόσμο της δουλειάς είναι σφοδρή και πολυμέτωπη: μισθολόγιο, ασφαλιστικό, αξιολόγηση, εργασιακά, “εξορθολογισμός” κοινωνικών δικαιωμάτων, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση καλλιεργώντας ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας (ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα), μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για το μέλλον αυτής της χώρας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται την ώρα που οι εξελίξεις στον Σιδηρόδρομο τρέχουν: βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι των δεσμευτικών προσφορών, στο πιθανό σημείο μηδέν για τον σιδηρόδρομο, ένα μόλις βήμα πίσω από την αποφασισμένη και ψηφισμένη από το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ) ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου.
Και ενώ η ιδιωτικοποίηση τρέχει, η δική μας καθημερινότητα γίνεται κάθε μέρα που περνάει χειρότερη: οι περικοπές δρομολογίων, η κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού στους κλάδους αιχμής, η ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη τροχαίου υλικού, η κατάρρευση της υποδομής, η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού επιδεινώνεται με τραγικό τρόπο.
Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση αφήνει να διαρρέουν διάφορα σενάρια για την τύχη των εταιρειών που είναι προς πώληση, δίνοντας έτσι το τελειωτικό χτύπημα στο φρόνημα των εναπομεινάντων σιδηροδρομικών, που αν και μόνοι, αν και λίγοι, δίνουν και την ψυχή τους προκειμένου να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος.
Παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης από όποιον και αν εκπορεύονται, θα μας βρουν απέναντι σε θέση μάχης!
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ σιδηρόδρομο!
Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε ανάχωμα στα νεοφιλελεύθερα σχέδια εκποίησης του Σιδηροδρόμου!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν χθες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο των μεταφορών έχει ως αποτέλεσμα:
Τον μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας στον ίδιο χώρο και στους ίδιους κλάδους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, ενοικιαζόμενοι, εργολάβοι). Γι' αυτό και είναι μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, που διαλύει το δημόσιο Σιδηρόδρομο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων σε ένα ριζοσπαστικό, μετωπικό και ταξικό αγωνά, σε ένα μέτωπο αντίστασης κι ανατροπής, αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού-λαϊκού κινήματος της χώρας μας, που θα έχει σαν στόχο:
Την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και όλων όσων τα εφαρμόζουν:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά και ίδιες εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους.
-Απόσυρση του σχεδίου της αντιασφαλιστικής απορρύθμισης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
Σας καλούμε στον καθημερινό αγώνα για ένα Σωματείο Εργαζομένων πραγματικά πρώτο και τελευταίο οχυρό των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων με κυρίαρχη την κινηματική λογική κόντρα στην ανάθεση και στον συμβιβασμό.
Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν χωράνε αποστρατεύσεις, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.
Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός,  με “σωτήρες” σε χωριστές πορείς και πλατείες.
Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώσουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.
Μαζί μπορούμε να παλέψουμε για:
- Ένα σωματείο ανοιχτό, συλλογικό, αγωνιστικό, δημοκρατικό, διεκδικητικό, ενωτικό κι ανατρεπτικό, που θα διεκδικεί την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
- Ένα σωματείο που στην βαρβαρότητα και στους μονοδρόμους των μνημονίων, θα προτάσσει και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Η γραμματεία της Συσπείρωσης Σιδηροδρομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου