Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών για την επίσκεψη Καραμανλή στην ΠΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος 
αυτό διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά στη συνάντηση του τομεάρχη μεταφορών της Ν.Δ. με την ΠΟΣ. 
Η Ν.Δ. ανησυχεί μήπως και δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα οι ιδιωτικοποιήσεις στο
σιδηρόδρομο. Μήπως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού Ν.Δ., κυβέρνηση αλλά και τ΄ άλλα αστικά κόμματα έχουν ως κοινή βάση και στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων. Για την ίδια ανάπτυξη «αγωνίζονται» και κυβέρνηση και Ν.Δ., μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ την βαπτίζει «δίκαιη» ενώ η Ν.Δ. «θεαματική». Είναι  όμως η ίδια καπιταλιστική ανάπτυξη που προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην απέναντι πλευρά απ΄ αυτούς βρίσκονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και δεν πρέπει να δείχνουν καμια επανάπαυση, καμια ψεύτικη προσδοκία. Να μην περιμένουν τίποτα από τους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα γιατί την ίδια πολιτική υλοποιούν κι αυτοί. 
Η απεργιακή μάχη στις 8 Δεκέμβρη πρέπει να αξιοποιηθεί και από τους σιδηροδρομικούς:
- για να δοθεί ηχηρή απάντηση σε αυτές τις πολιτικές.
- για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα.
- για να καλύψουμε τις απώλειες σε εισόδημα και δικαιώματα.
- ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου άμεσης ή έμμεσης. Για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο σιδηρόδρομο, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί λαϊκές ανάγκες.
Γραμματεία ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου