Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Απεμπόλισε κ το αυτοδιοίκητο του κλάδου η ΔΑΚΕ Έλξης....

Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει στον χώρο μας τους τελευταίους μήνες και πιο συγκεκριμένα απο 
την υπογραφή της ΣΣΕ και έπειτα.

Και αυτό γιατί βλέπουμε την παράταξη της ΔΑΚΕ στον χώρο μας να ακυρώνει καθημερινά διαχρονικές της θέσεις.
Η αρχή έγινε με την ψηφοφορία στο Σωματείο μας τον Ιούλιο , όταν η ΔΑΚΕ σε συνεργασία με την ΠΑΣΚ ζήτησαν και πέτυχαν να μην συμπεριληφθεί όρος στην ΣΣΕ για την πρόσληψη πτυχιούχων ΤΕΙ στον κλάδο,όρος που θα αναβάθμιζε το επάγγελμα στο σύνολο του.
Επρόκειτο για μια θέση που επί δεκαετίες ευαγγελίζονταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και όταν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε στην Συλλογική Σύμβαση το θέμα προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα μας, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ πλειοψήφισαν ζητώντας να μην υπάρξει τέτοιος όρος.
Ακόμη χειρότερα, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την ΔΑΚΕ να προσωποποιεί καταστάσεις επιδιώκοντας να ακυρώσει την μεγαλύτερη επιτυχία του κλάδου τα τελευταία χρόνια.
Εννοούμε το αυτοδιοίκητο στην Διεύθυνση μας.
Απο την μια ακούμε τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ να λένε ότι αυτοδιοίκητο υπήρχε (!!!!) και ότι δεν άλλαξε κάτι και απο την άλλη να καταγγέλουν την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σκοπιμότητα επειδή δεν καλύπτει τα προσόντα θέσης κ άρα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία,αγαπητός σε όλους συνάδελφος απο τον κλάδο πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε.
Με λίγα λόγια η ΔΑΚΕ καταγγέλει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή ικανοποίησε στην πράξη ένα αίτημα που επί δεκαετίες ήταν στη προμετωπίδα των προγραμμάτων δράσης της ΠΕΠΕ.
Και η ΔΑΚΕ Έλξης πράτει με προφανή κομματική σκοπιμότητα.
Εμείς απλά θα θυμίσουμε στους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ότι αυτοδιοίκητο σημαίνει ότι ΜΟΝΟ μηχανοδηγοί έχουν το δικαίωμα αίτησης προαγωγής σε θέσεις ευθύνης στον κλάδο μας.
Αυτό γίνεται για πρώτη φορά το 2016 και αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία ενόψει μάλιστα και της ιδιωτικοποίησης (όποτε και αν αυτή γίνει).Για πρώτη φορά υπάρχει θωράκιση του κλάδου.
Αντί λοιπόν οι συνάδελφοι στην ΔΑΚΕ να έχουν ανοιχτή σκέψη κ ορίζοντα για τον κλάδο αρκούνται στην μίζερη κριτική για τα πρόσωπα, αγαπητά σε όλους μας, που όμως δεν έχουν περάσει απο τα χειριστήρια και άρα δεν μπορούν να παραμείνουν στην έλξη.
Την σκοπιμότητα των καταγγελιώμν για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και συνδικαλιστικών επιδιώξεων μπορεί να την κατανοήσει ο καθένας.
Την σκοπιμότητα όμως που θίγει ευθέως τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών ΚΑΝΕΙΣ μηχανοδηγός.
Η απεμπόλιση του αυτοδιοίκητου στην λογική που επιχειρεί η ΔΑΚΕ Έλξης,αποτελεί τεράστιο (άλλο ένα μετά απο αυτό με τις προσλήψεις πτυχιούχων ΤΕΙ) ατόπημα, που ακυρώνει άλλωστε και την θέση της παράταξης για το θέμα εδώ και δεκαετίες.
Οι μηχανοδηγοί και κρίση έχουν και καταλαβαίνουν.
Και είναι σίγουρο ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την μεγάλη επιτυχία για τον κλάδο μας και την μικροπολιτική σκοπιμότητα που υπηρετούν θέσεις σαν αυτής της ΔΑΚΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Μεσα στην αγωνια τους να μπουν εμποδιο στο οτιδηποτε δεν προερχεται απο αυτους αφου τοσα χρονια ειχαν μαθει να λυνουν και να δενουν Δακε και Πασκε εκαναν και κατι καλο.Δεν δεχτηκαν αυτο που προτειναν τοσα χρονια και δυστυχως το εχουν υιοθετησει και τα 'νεα' μυαλα,δεν δεχτηκαν δηλαδη τον ορο για προσληψη πτυχιουχων ΤΕΙ στη ΣΣΕ και σωστα εκαναν αν και σχεδον σιγουρα για λαθος λογους.Σε μια περιοδο που η κοινωνια διακρινεται απο την ανεχεια και την ανεργια δεν μπορει ενα σωματειο μια συνδικαλιστικη οργανωση που υποτιθεται οτι ειναι προοδευτικη να κλεινει τις πορτες της ειδικοτητας της, αφηνωντας εξω το μεγαλυτερο κομματι της κοινωνιας.Οσο για το ποσο αναβαθμισμενο θα ειναι μετα το επαγγελμα χωραει πολυ συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή