Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Σ.Σ. Πελοποννήσου. Ψηφίζει και η Νομική Υπηρεσία του ΟΣΕ!!!!

Απορούμε πως το Προεδρείο του Σ.Σ. Πελοποννήσου (ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ) επέτρεψε αυτήν την εξέλιξη, την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει εξετάσεις στην Ελληνική Κοινωνία!
Πραγματική απορία  σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους σιδηροδρομικούς, δημιουργεί η εγγραφή - την τελευταία στιγμή μάλιστα- στους εκλογικούς καταλόγους και
στο μητρώο του Σ.Σ. Πελοποννήσου, μελών της Νομικής Υπηρεσίας (Δικηγόροι) του ΟΣΕ.

2 ή 3 δικηγόροι της εργοδοσίας, εγγράφηκαν ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι για να ψηφίσουν στις εκλογές ενός εργατικού Σωματείου.
Και η απορία μας, γινεται ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπιστώνουμε ότι σε αυτήν την εγγραφή ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ το ΠΑΜΕ, του οποίου ο εκπρόσωπος Γενικός Γραμματέας του Σ.Σ. Πελοποννήσου, προφανώς υπογράφει και τους εκλογικούς καταλόγους.

Δηλαδή στον Σ.Σ. Πελοποννήσου, με απόφαση των ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ,  οι δικηγόροι που υπερασπίζονται στα δικαστήρια τα συμφέροντα της εργοδοσίας , απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, μπορούν  να είναι μέλη και σε εργατικά Σωματεία! Με εγγραφές express μόνο για τις εκλογικές διαδικασίες.
Πρόκειται για μοναδική σιδηροδρομική εκλογική ευρεσιτεχνία που όμοια της σπάνια συναντάται στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Εμείς δεν στεκόμαστε στα πρόσωπα, αν και εφόσον υπάρχει εγγραφη τους στο Σωματείο, ΔΕΝ μπορούν να στέκονται απέναντι στις διεκδικήσεις εργαζομένων, αλλά στην λογική που αποδέχονται ακόμα και σήμερα ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, που φαίνονται να ....τσακώνονται σε επίπεδο ΓΣΕΕ.

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ συμπεράσματα .

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ακόμα και σήμερα, προκαλεί θυμηδία η απάντηση που λάβαμε, όταν ρωτήσαμε πως γίνεται αυτό. Η επίκληση του ότι "γινόταν χρόνια" αποδεικνύει και γιατί σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ούτε τα προφανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου