Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Έτοιμη η νέα Ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδηγού !

Μετά απο δεκαετίες αναμονής οι Έλληνες μηχανοδηγοί αποκτούν
άδειες αντίστοιχες των Ευρωπαίων συναδέλφων τους! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΡΑΣ που έτρεξε ταχύτατα τις διαδικασίεςς.
Όπως τόνισε και η Πρόεδρος της ΡΑΣ Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ( Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Ελληνική Αστυνομία, τα στελέχη της ΡΑΣ) ελπίζουμε και εμείς το επόμενο διάστημα να χορηγηθούν πολλές νέες άδειες για να τελειώσει οριστικά η υπερεργασία στον Σιδηρόδρομο και να αναπτυχθεί το μέσο!.


Οι θεσμικές τομές που έγιναν τα 4 τελευταία χρόνια στον σιδηρόδρομο, αναγνωρίζονται πλέον απο όλους τόσο σε εγχώριο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο νέος Κανονισμός Κίνησης- η Ευρωπαϊκή Άδεια μηχανοδηγού -το  Ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών -η Σιδηροδρομική Ακαδημία και η λειτουργία μιας Ισχυρής  Ρυθμιστικής Αρχής αναγνωρίζονται ως σημαντικές θεσμικές τομές.


Τις επόμενες ημέρες οι μηχανοδηγοί θα ειδοποιούνται απο την ΡΑΣ για την χορήγηση των αδειών τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου