Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράση της ΠΕΠΕ


Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης του Σωματείου μας, ενώ
ομόφωνα ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός.


Η παράταξη της ΣΥΠΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) καταψήφισε τον απολογισμό δράσης παρά το ότι το 2018


  1. Έγιναν 76 προσλήψεις μηχανοδηγών (60 νέες, 8 εσωτερικές μετατάξεις, 4 συνάδελφοι απο την ΣΤΑΣΥ, 4 επιστροφές μεταταχθέντων).
  2. Το Σωματείο μας υπέγραψε ΣΣΕ με αυξήσεις που ξεπερνούν το 10% για πολλούς μηχανοδηγούς και μεσοσταθμικά αγγίζουν το 8-9% την επόμενη διετία, καθιερώνοντας το μισθολόγιο του κλάδου.
  3. Ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός Κίνησης και Κυκλοφορίας και λύνονται χρόνια ζητήματα και ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των μηχανοδηγών.
  4. Θεσπίστηκε Εθνική Νομοθεσία για τις ώρες μηχανοδήγησης, που ρυθμίζει την αγορά εργασίας προστατεύοντας τους μηχανοδηγούς στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  5. Η ΠΕΠΕ έχει κατορθώσει να εκπροσωπεί το σύνολο των μηχανοδηγών στην χώρα.
  6. Λειτούργησε μετά απο χρόνια η Σιδηροδρομική Ακαδημία και διεκπαιρεώνεται η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών.
  7. Ψηφίστηκε η επιστροφή των μεταταχθέντων του Νόμου 3891 στον σιδηρόδρομο.
Στα λίγα που ψέλισαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους,  αναφέρθηκαν στην....λειτουργία του Σωματείου.
Αναρωτιόμαστε αν ο απολογισμός δράσης για το 2018 με αυτές τις θεσμικές τομές, είναι κατακριτέος απο την ΣΥΠΕ και την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ, ποιος θα είναι θετικός.
Τα υπόλοιπα στις Ετήσιες Απολογιστικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν έπειτα απο ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τον προσεχή Μάιο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου