Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Εικόνες θλίψης και video απαξίωσης, η ΓΣΕΕ κάνει πως δεν κατάλαβε και ζητά παρέμβαση της αστυνομίας

Εικόνες απόλυτης απαξίωσης έρχονται απο την Καλαμάτα, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο των εργατών και των συνδικάτων. Δυνάμεις
του ΠΑΜΕ, τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν ανοικτά εκμεταλλευόμενες την βαθιά σήψη εντός των συνδικάτων, την έλλειψη συνδικαλιστικής πυκνότητας και την απαξία στην οποία έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ το οποίο τελευταία καταφεύγει πλέον και στην...αστική δικαιοσύνη (κατά το δοκούν και όποτε το συμφέρει φυσικά) και όταν οι αποφάσεις της δεν το εξυπηρετούν, καταγγέλλει το ..αστικό κράτος.
Δυστυχώς οι εικόνες που έρχονται απο την Καλαμάτα, επιβεβαιώνουν την βαθιά απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια (δεκαετίες) το εγχώριο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ακόμα χειρότερα η ΓΣΕΕ, σαν να μην καταλαβαίνει (ή να μην θέλει να παραδεχτεί) τι ακριβώς συμβαίνει, επιρρίπτει ευθύνες επειδή το αστικό κράτος δεν έστειλε την ...αστυνομία να φυλάξει ένα συνέδριο εργατών!
Με λίγα λόγια καλεί την αστική τάξη να χωροθετήσει τον χώρο του συνεδρίου και να διαφυλάξει την διεξαγωγή σε ένα συνέδριο που αφορά την εργατική τάξη! 
Πέφτει στην παγίδα του ΠΑΜΕ, που έχοντας ως προμετωπίδα τον μεταφερόμενο..κομματικό στρατό, προσπαθεί να διαλύσει ότι δεν μπορεί να ελέγξει.
Τα ερωτήματα είναι σαφή πλέον και δεν αφορούν το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αλλά την επόμενη μέρα του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η απαξίωση, για την οποία υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ ευθύνες σε πρόσωπα και παρατάξεις, τόσο το ΠΑΜΕ θα την εκμεταλλεύεται, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα την εκμεταλλεύεται και η εργοδοσία που βλέπει την διαλυτική κατάσταση στα συνδικάτα.
Με την συνδικαλιστική πυκνότητα στο ναδίρ, με την έλλειψη συμμετοχής των νέων σε Σωματεία, με την έλλειψη ουσιώδης οργάνωσης, η εργοδοσία διαρκώς θα αποθρασύνεται σε βάρος των συμφερόντων μας.
Κανέναν εργαζόμενο δεν ενδιαφέρουν οι εικόνες αυτές, κανέναν εργαζόμενο που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης, πραγματικά δεν συγκινούν και δεν αγγίζουν οι ψευτοτσαμπουκάδες του ΠΑΜΕ (Αλήθεια, γιατί αντίστοιχες κινητοποιήσεις δεν κάνει το ΠΑΜΕ σε συνεδριάσεις ενώσεων εργοδοτών αναρωτιόμαστε, εκεί δεν τους "πέρνει";) ,ΠΑΜΕ που ασφαλώς βρίσκει και τα κάνει αφού  ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την περιχαράκωση των δυνάμεων του και την αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ.

Δημοσιεύουμε το video απο τα επεισόδια και την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που δείχνει ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα πραγματικά ορισμένοι.....




Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ 

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι.
Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα.
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου