Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τραμπουκισμούς και στην Καλαμάτα καταγγέλει η ΓΣΕΕ

Λίγο πριν την έναρξη του 37ου συνεδρίου της στην Καλαμάτα, η ΓΣΕΕ καταγγέλει τραμπουκισμούς απο στελέχη του ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνοντας την απαξίωση που κυριαρχεί σήμερα στα συνδικάτα. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι η τακτική αυτή
του ΠΑΜΕ, που θέλει να διαλύει ότι δεν ελέγχει για να παρουσίαζει εαυτόν ως ¨προστάτη" των εργαζομένων έχει πέσει στο κενό καθώς μπορεί να  κατάφερε  με τους ψευτοτσαμπουκάδες να ακυρώσει τους συνέδρους απο την ΟΙΥΕ, προστατεύοντας στην ουσία τον συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και επιβεβαιώνοντας ότι διαχρονικά αποτελεί το μακρύ χέρι τους στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι (αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί σε εκλογές στις οποίες συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κανονικότατα, αλλά δεν τους άρεσαν τα αποτελέσματα και τις κατήγγειλαν μετέπειτα!), αλλά παρά τους τραμπουκισμούς ΟΡΘΟΤΑΤΑ η αστυνομία κρατήθηκε μακριά απο τις διαδικασίες των συνδικάτων.

Την ίδια ώρα φήμες απο την Καλαμάτα αναφέρουν ότι για να δώσει το παρών στην Καλαμάτα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΜΕ μετά τα όσα συνέβησαν στην ΟΥΙΕ,  παραιτήθηκαν 7-8 εκλεγμένοι συνδικαλιστές του (αντιπρόσωποι απο Εργατικό Κέντρο). Αυτά φυσικά, δεν αποτελούν σημάδια σήψης, αλλά είναι "υγιείς" τακτικές.
Με αυτά και με αυτά το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί 400 χιλιόμετρα μακριά απο την Αθήνα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο τις ανάγκες των εργαζομένων, αφού η συνδικαλιστική πυκνότητα και η συμμετοχή σε Σωματεία (ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα) έχει φτάσει σε ιστορικό ναδίρ.
Το στέκι παρακολουθεί τα δρώμενα απο ...απόσταση και θα ενημερώνει για όσα ενδιαφέροντα μαθαίνουμε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Ας διαβάσουμε τι αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της> 
Ο κατήφορος των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών από στελέχη του ΠΑΜΕ δε σταμάτησε με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ....
Συνεχίστηκε πριν καν την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ. 
Καταγγέλλουμε και την απρόκλητη βία εναντίον εργαζομένων (των κατά τα άλλα "εργολάβων" της εργατικής τάξης) από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, αλλά και την αρπαγή των καρτών συμμετοχής των συνέδρων άλλων παρατάξεων. 
Ας μη ματαιοπονούν. 
Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με σεβασμό του νόμου και του καταστατικού.
Οι απαράδεκτες όμως ενέργειές τους θα καταγραφούν στη μνήμη ως ενέργειες αντιδημοκρατικές, ως πράξεις ντροπής για δημοκρατικές διαδικασίες. 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου