Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σοβαρά τώρα ;


Παρακολουθώντας κανείς την επικαιρότητα στην Ελλάδα και την πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αδυνατεί να πιστέψει πως πρόκειται για μια χώρα της Δύσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπολιτευτική ατζέντα και οι ειδήσεις
που εφευρίσκονται ή διογκώνονται από το μιντιακό κατεστημένο ισορροπούν ανάμεσα στη φαιδρότητα και τη συνομωσιολογία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υστερία που καλλιεργήθηκε πριν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και τροφοδοτήθηκε από την κατασκευασμένη φήμη ότι κάποια αόρατη απαγόρευση έχει επιβληθεί στο εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή".  
Όλος αυτός ο θόρυβος δεν κινητοποίησε παρά μικρές ομάδες, 5 με 10 ατόμων, σε 5 πόλεις, που προέβησαν σε κάποιες ισχνές και γραφικές διαμαρτυρίες.

Ακόμη και μετά το φιάσκο, στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν υποστηρίζοντας πως ο "στόχος επετεύχθη" και το εμβατήριο τραγουδήθηκε "παρά την απαγόρευση" (;).
 Άλλοι κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το εάν η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει το "κόψιμο" του άσματος, ενώ κάποιοι ομολογούν ότι δεν έχει σημασία η πραγματικότητα αλλά αν η ψευδής είδηση πέτυχε!  
Από την άλλη, ο Μάκης Βορίδης ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα των διαδηλωτών αλλά θεωρεί ευρεία τη συμμετοχή, ξεπλένοντας έτσι τους περιθωριακούς, στην πλειοψηφία τους χρυσαυγίτες. Πρόκειται μάλλον για τον "κορυφαίο" της ΝΔ καθώς πριν λίγο καιρό υποστήριζε ότι ο Τσίπρας θα αφαιρέσει το σταυρό από την ελληνική σημεία και θα καταργήσει τα Χριστούγεννα.
 Ατυχής όσο και γραφική αποδείχτηκε η έμπνευση της Βουλευτή Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή να παρελάσει με μακεδονίτικη στολή, υπενθυμίζοντας τις καταδίκες για οφειλές σε εργαζόμενους του τηλεοπτικού της σταθμού και τις κατηγορίες για μεταφορά των οικογενειακών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.


Αλλά και πέρα από το Μακεδονικό, στα ΜΜΕ εμφανίζονται καθημερινά στελέχη που αραδειάζουν ό,τι ανοησία και Fake News κυκλοφορεί.
Άλλοι μπερδεύουν τα Υπουργεία και άλλοι μπερδεύουν τον Σερζ Λατούς με τον... Μαέβιους Παχατουρίδη, το κόμμα βγάζει ανακοινώσεις για το δήθεν προεδρικό μέγαρο στη Βολιβία ενώ ο αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον πιστεύοντας πως ο κόσμος διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου, καταγγέλλει τη διαπλοκή (!) και την οικογενειοκρατία (!) και στα διαλείμματα της καταστροφολογίας, συνεχίζει να εξαγγέλλει έργα και πρωτοβουλίες που... ήδη υλοποιούνται.

Η μετάλλαξη της ΝΔ από κεντροδεξιό κόμμα σε τρολ, και μάλιστα ακροδεξιό, εκτός από έλλειψη πειστικού πολιτικού αφηγήματος, μαρτυρά και ένα σοβαρό στρατηγικό αδιέξοδο, σε πλήρη αντίθεση με τις "γενναιόδωρες" δημοσκοπήσεις και τον ενθουσιασμό που καλλιεργούν τα φιλικά της ΜΜΕ.


www.tvxs.gr - Aπόψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου