Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αγκαζέ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΚ , ποια συνδικάτα εργατών αναφέρει η ΔΕΣΚ;

Τι δεν καταλαβαίνεις συνάδελφε; 
Αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά η στενή συνεργασία του ΠΑΜΕ με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του χτες στον σιδηρόδρομο και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στις εκλογές του Σ.Σ. Πελοποννήσου. Αναλυτικότερα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ και του ΠΑΜΕ στον

σιδηρόδρομο έδωσε πλήρη κάλυψη για την εγγραφή των  4 δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΣΕ ,στους εκλογικούς καταλόγους του Σ.Σ. Πελοποννήσου.

 Με λίγα λόγια τα συνδικάτα εργατών και όχι εργοδοτών που ονειρεύονται οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ και αναφέρουν στις προεκλογικές τους μπροσούρες, είναι αυτά στα οποία ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ οι ίδιοι να ψηφίζουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας (δικηγόροι νομικής υπηρεσίας) , οι οποίοι στέκονται και ενάντια στις εργατικές διεκδικήσεις στα δικαστήρια!
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τους ταξικούς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεν μπορούν να ψηφίζουν οι...Διευθυντές των super market γιατί τότε θα... μιλάμε για εργοδοτικά σωματεία.
Οι δικηγόροι της εργοδοσίας όμως στον σιδηρόδρομο και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μπορούν να γράφονται 1 βδομάδα πριν τις εκλογές σε εκλογικούς καταλόγους Σωματείων και να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους εκπροσώπους των εργατών (και μετά την ψηφοφορία να διαγράφονται απο το Σωματείο)!
Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που αποδεικνύουν ΓΙΑΤΙ το ΠΑΜΕ κατρακυλά σε όλα τα Σωματεία στον σιδηρόδρομο, αφού καταφανώς πλέον αποτελεί ουρά των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει καταθέσει ένσταση για το θέμα, με ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ να απαντούν ότι η εγγραφή των 4 δικηγόρων της εργοδοσίας, στους εκλογικούς καταλόγους  του Σ.Σ. Πελοποννήσου είναι σύννομη ενώ κάνουν λόγο και για ομόφωνη απόφαση, χωρίς όμως να θυμούνται ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε στο Σώμα του Σ.Σ. Πελποννήσου ότι δικηγόροι εγγράφονται στο Σωματείο!!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου