Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η ΠΟΣ , η διάσπαση και η ποιοτική μεταφορά των εμπορευμάτων !

Αφού η ΠΟΣ έβγαλε   Δελτίο Τύπου για την ποιοτική μεταφορά των εμπορευμάτων (γελάνε όλοι οι μηχανοδηγοί απο χτες) και δεν αναφέρθηκε στην αργία των 2 συναδέλφων , θα ρωτήσουμε εμείς.
Θα μας πεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος με ποια επιχειρήματα τέθηκαν εκτός υπηρεσίας οι   2 συνάδελφοι μας;  
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο (11 Μαρτίου 2014) που εξέδωσε ο Διευθυντής ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινάς στην οποία αναφέρει ρητά ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στις διασπάσεις όταν έλκονται απο μηχανές MLW σειράς 451 κ 500!

Tην υπογραφή σας την αναγνωρίζετε κύριε Διευθυντά γιατί απο ότι μαθαίνουμε
έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης και αυτή η εγκύκλιος αποδεικνύει το στήσιμο που κάνατε σε βάρος των μηχανοδηγών του εμπορικού της προηγούμενης Πέμπτης.

Είναι σίγουρο ότι η αλαζονεία του κ. Ρετσινά,  που νομίζει ότι τα ξέρει όλα , θα του κοστίσει ακριβά το προσεχές διάστημα. 
Στην παραπάνω εγκύκλιο είναι η υπογραφή του και όσο να θέλει να τα μαζέψει , ΑΝ δεν πάρει πίσω την απόφαση της αργίας των 2 συναδέλφων μας ,θα υπάρξουν σοβαρότατες εξελίξεις.

....Και εμείς απορούμε

Εκεί στην συνάντηση που έγινε για την ....ποιοτική μεταφορά των εμπορευμάτων με τους κορυφαίους του συνδικάτου των σιδηροδρομικών , δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να δείξει την εγκύκλιο αυτή στον κύριο Ρετσινά και να τον ρωτήσει τα αυτονόητα; 

Γιατί δηλαδή τιμώρησε αυτούς που διαπίστωσαν στην σύνθεση το τεχνικό πρόβλημα που ο ίδιος είχε επί υπογραφή του , βγάλει σε εγκύκλιο ;
Και τον αφήνανε να λέει ότι θα επιβάλει σιδηρά πειθαρχία στο προσωπικό έλξης με περίσσιο στόμφο και αλαζονεία ;

Και ξαναρωτάμε κλείνοντας

Έχει μπει κανείς απο όλους όσους συμμετείχαν στην σύσκεψη , σε MLW  , την τελευταία δεκαετία να πάει εμπορικό;
Γιατί εμείς λέμε ότι κανείς τους , δεν ξέρει τις συνθήκες που δουλεύουν οι μηχανοδηγοί. 

Και η στάση της ΠΟΣ  στο θέμα της αργίας των 2 μηχανοδηγών  δείχνει προκλητική χαλαρότητα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία του  Διευθυντή ΔΙΚΑΜ και της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Αντί να γράψει η ΠΟΣ ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τα τεχνικά προβλήματα στα εμπορικά , έγραψε ότι .....αυτή αφορούσε την  ποιοτική μεταφορά των εμπορευμάτων.
Και φυσικά αντί να βγάλει Δελτίο Τύπου για το κυνηγητό σε βάρος εργαζομένων και τις εκπτώσεις στην ασφάλεια κυκλοφορίας , έβγαλε ένα που δεν λέει τίποτα.

Θα δούμε τι θα ειπωθεί  και στην συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας την προσεχή Τρίτη .
 Ελπίζουμε αυτή να είναι όντως "ποιοτική"


Το Στέκι της Έλξης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου