Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Β. Γιακουνιν : θελουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς χρέη ....

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ . Σαμάρα είχε ο επικεφαλής των Ρωσσικων Σιδηροδρόμων.
Το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) για την εξαγορά των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΟΛΘ επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Βλαντιμίρ Γιακούνιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο του Economist «The big turning point for Greece».
Ο κ. Γιακούνιν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του για τους
τρεις διαγωνισμούς, σημειώνοντας ότι επιδίωξη αποτελεί η ανάπτυξη του εγχώριου σιδηροδρόμου, σύμφωνα με τα
ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ωστόσο, εξαπέλυσε αιχμές κατά της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «κατά τη διαδικασία δεν θα πρέπει να ασκούνται πιέσεις από την ΕΕ και την τρόικα, γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα στη ρωσική συμμετοχή».
Ο επικεφαλής της RZD, για ακόμη μια φορά, κατέκρινε την ΕΕ, η οποία κρατά ανοιχτό το φάκελο των παράνομων κρατικών ενισχύσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,κάτι το οποίο «φοβίζει» τη ρωσική πλευρά.
Μάλιστα, σε παλαιότερη δήλωσή του, ο κ. Γιακούνιν είχε υποστηρίξει ότι «τα χρέη των κρατικών εταιρειών, που θα βρεθούν υπό ιδιωτικοποίηση, πρέπει να σβηστούν».
Το θέμα αυτό φαίνεται ότι μονοπώλησε την συνάντηση που είχε, σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γιακούνιν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του 67% του ΟΛΘ, σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Πιθανότατα, γι΄αυτό το λόγο, συναντήθηκε με τον Β. Γιακούνιν ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο Πρωθυπουργός φοβάται «νέα ΔΕΠΑ». 

Metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου