Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση για την διάσπαση ( ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΕΕΣΣΤΥ-ΟΣΕ)

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για το θέμα της διάσπασης στα εμπορικά.
Το παρών έδωσε το Προεδρείο της ΠΟΣ ,  Πρόεδροι Σωματείων και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Απο την πλευρά της ΕΕΣΣΤΥ τονίστηκε ότι 
για το πρόβλημα δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής λύση ( σε παγκόσμιο επίπεδο όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ) ενώ έχει ζητηθεί ποσό απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την πραγματοποίηση μελέτης για το θέμα , αλλά η Διοίκηση της Εταιρείας αρνήθηκε να το δώσει.


Απο την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ., προκλητικότατος ο συνταξιούχος κ. Ρετσινάς ,- Διευθυντής Ασφάλειας και ΔΙΚΑΜ με παράλληλα καθήκοντα και σκανδαλώδεις ανανεώσεις ατομικών συμβάσεων απο το 2010- αδιαφορώντας εντελώς για τις επιπτώσεις ενός ατυχήματος είπε ότι όπως το 2010 η Εταιρεία πάλεψε για να ορθοποδήσει έτσι και το 2014 θα συνεχίσει με όσους πάνε τα εμπορικά για την ανάπτυξη της και ο ίδιος θα είναι αμείλικτος σε φαινόμενα απειθαρχίας.
Τόνισε ότι προχτές ο 3ος μηχανοδηγός πήγε το εμπορικό την προηγούμενη Πέμπτη και απέδειξε ότι οι 2 προηγούμενοι κάναν λάθος.

Ο ΟΣΕ στάθηκε στην εφαρμογή των κανονισμών.

Δεν θα κάνουμε καμία αναφορά στους συνδικαλιστές. 
Ας βγουν να πούν οι ίδιοι τι είπαν γιατί έχει την αξία του να μάθουμε και εμείς τελικά τι λένε πραγματικά.
Γιατί δεν είναι δυνατόν απο την μια να υπογράφει ανακοινώσεις πέρυσι το Σωματείο μας και να καλεί τους μηχανοδηγούς να μην πηγαίνουν τα εμπορικά  αν δεν λειτουργεί η διάσπαση και σήμερα ο Πρόεδρος Τουρλής και  να κάνει ότι δεν είδε , δεν άκουσε , δεν ξέρει τι υπόγραψε.

Η προδοσία στην χειρότερη της μορφή.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου