Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Απεργία εργαζομένων στον «παράδεισο» της Cosco !

Από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην προβλήτα ξεκίνησαν για πρώτη φορά απεργία, καταγγέλλοντας ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις – Κλειστή έως τη Δευτέρα η προβλήτα–Δημιουργία σωματείου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην προβλήτα της Cosco ξεσηκώθηκαν ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν.
Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση στην προβλήτα της Cosco, που ξεκίνησε όταν οι
εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια αρνήθηκαν να βγουν από τον χώρο του terminal και η πρωινή βάρδια έμεινε απ’ έξω. Στο σημείο έφτασαν υπεύθυνοι της εταιρείας και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για τα αιτήματα που τέθηκαν.


Αρχικά οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση θέτοντας αιτήματα για τις συνθήκες εργασίας. Λίγο αργότερα πραγματοποίησαν άτυπη συνέλευση και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι τη Δευτέρα και να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείου.

Χαρακτηριστικό αίτημα των εργαζομένων είναι να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα καθώς μέχρι τώρα σε περίπτωση ατυχήματος μεταφέρονται τραυματίες με ιδιωτικά αυτοκίνητα και δεν γίνεται δήλωση εργατικού ατυχήματος…

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Να αναγνωριστεί το επάγγελμα ως βαρύ και ανθυγιεινό.
Να αυξηθεί το ημερομίσθιο.
 Να αυξηθεί η «πόστα» σε κάθε γερανογέφυρα στα 5 άτομα από 3 που είναι σήμερα (ήταν 4 άτομα και μειώθηκε κατά ένα).
 Να πληρώνεται η καβοδεσία, οι υπερωρίες, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες.
Να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα γιατί αυτή τη στιγμή μεταφέρουν τραυματίες με ΙΧ.
Να καταβληθεί ειδικό επίδομα στους εναερίτες.
Να δοθεί επίδομα επικινδυνότητας.
Να υπολογίζονται οι τριετίες.
Να φτιαχτεί επιτροπή εργαζόμενων που θα συζητάει τα προβλήματα στον χώρο.
Να υπάρξουν διαλείμματα μέσα στις βάρδιες
Να καταργηθούν τα 16ωρα εργασίας.
Να υπάρξει κανονισμός εργασίας.
Να καταβληθούν τα οφειλόμενα.


Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός μέσα σ' ένα χρόνο έχει επισκεφθεί τέσσερις φορές τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να έχει επισκεφθεί ποτέ μέχρι σήμερα τον δημόσιο ΟΛΠ. Κατά την τελευταία του επίσκεψη τον Ιούνιο, μάλιστα,  έκανε λόγο για την περίφημη «ελληνοκινεζική συνεργασία, η οποία έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων», μίλησε για «στρατηγική σχέση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και φέρνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα» και πρόσθεσε πως «τώρα μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια το αύριο». Επίσης, ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει ότι «οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες και αυτές θα οδηγήσουν, ανάμεσα στα άλλα, και σε αύξηση της απασχόλησης»…2 σχόλια:

 1. Να βγάλει ανακοίνωση τώρα το Σωματείο μας.
  Κινδυνεύει η σταθερότητα των εμπορικών και πως θα διαπραγματευτεί ο Πρόεδρος το ευθύνης , θα χάσουμε πολύτιμα έσοδα.
  Να στείλει ο Πρόεδρος τώρα την ομάδα βοηθείας με μπροστάρη τον Πέτρο που όπως ακούγεται ότι είπε ο manager που φέρνει κέρδη , πάει τα εμπορικά σε 5 ώρες !
  Δίπλα του , μπροστάρης , να είναι ο νέος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ που μπαίνει στο μηχανοστάσιο , με ύφος 1--- καρδιναλίων , λες και πήρε το πτυχίο του, απειλεί και βρίζει χυδαία όσους είχε άχτι χρόνια.
  Γελάει ο κόσμος , αλλά είναι απο αγανάκτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου; Τι θα πουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το γραφικό Ικόνιο και θα δουν τους γερανούς σταματημένους; Τι θα αποκομίσουν από την επίσκεψή τους στη χώρα μας; Ότι είμαστε τεμπέληδες και θέλουμε να πληρωνόμαστε για τη δουλειά που κάνουμε με συλλογικές συμβάσεις, αξιοπρεπή μεροκάματα, περίθαλψη, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και άλλα λαϊκίστικα....
  Γιατί κάποιοι δεν κατανοούν τη θέση της Χώρας μας; Γιατί προσπαθούν και επιμένουν να δείχνουν ότι το σαξές στόρυ του Αντώνιου είναι μιά φούσκα για αυτούς που θελουν να την πιστέψουν; Τι θέλουν; Να φέρουν τους αγράμματους, τους αστοιχείωτους, τους τρομοκράτες, τους απάτριδες, τους αρνητές, αυτούς που διώχνουν κάθε επένδυση, να καταστρέψουν τελείως τον Τόπο, τώρα που διανύσαμε το 50-70-90% (ανάλογα ποιός το έχει πεί κατά καιρούς) του δρόμου προς την ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
  Ποιοί θέλουν να χαλάσουν τις μπίζνες με την ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία της "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ" Κίνας, τώρα που πρέπει να δώσουμε τα πάντα στους ...ιδιώτες!!!! Το άλλο με τον Τοτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή