Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ έχουν τσίπα ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης. Τα πουλήσαν όλα....


Πραγματικός πανικός στα παιδιά της ΔΑΚΕ Έλξης (και της ΠΑΣΚ που δυστυχώς ακολουθεί τον κατήφορο απέδητη).Πρόκειται ίσως για μοναδική περίπτωση στα χρονικά που παρατάξεις ξεπουλάνε τόσο χυδαία εργαζόμενους. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ λοιπόν έτρεξαν να απαντήσουν στην Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και γελάει μαζί τους ΟΛΟΣ ο σιδηροδρομικός κόσμος!Οι άνθρωποι δεν στηρίζουν απλά την Κυβερνητική πολιτική,ΤΡΕΜΟΥΝ στο ενδεχόμενο
της επόμενης μέρας μιας αλλαγής που θα τους κάνει να χάσουν τα προνόμια τους. Να πάψουν να ζουν με τον  Κυβερνητισμό και την συνδιοίκηση και έτσι στηρίζουν ανοικτά την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν>
  • Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ λένε δεν παραβιάζεται η εργατική Νομοθεσία!Δηλαδή δεν έχουμε προγραμματισμένα δεκάωρα,δεν έχουμε πρόγραμμα εργασίας χωρίς ρεπό.Εμείς τι να πούμε.Ας απαντήσουν τα στοιχεία.1057 ρεπό πληρωμένα Πανελλαδικά τον Αύγουστο, δεκάωρες υπηρεσίες και ρεπό με αίτηση και αν!Όλα πάνε καλά!Αλήθεια μήπως θέλανε να γράψουν εργοδοτική Νομοθεσία και μπερδεύτηκαν;
  • Οι μεταταγμένοι λένε που επιθυμούν να επιστρέψουν είναι μόνο 9. Αλήθεια; Για ξαναδιαβάστε τι λέει η ερώτηση συνάδελφοι. Ξέρετε ότι πάνω απο 20 μηχανοδηγοί αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά δεν επιθυμούν να γυρίσουν στα ΙΔΙΑ χάλια με αυτά που ζούμε οι εναπομείναντες;Όσον αφορά το ότι επιστρέφουν σύντομα,ας είναι καλά αυτοί που προσπαθούν πραγματικά.(όπως είπε και ο Γραμματέας της ΠΟΣ,υπάρχουν Σωματεία που δεν θέλουν προσλήψεις).
  • H διανυκτέρευση στην Δράμα καταβάλλεται κανονικά. Προφανώς για τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ το Σωματείο σταματά την δράση του στον Ισθμό της Κορίνθου. Βεβαίως καταβάλλεται(εδώ και 15 μέρες) στην Δράμα ΑΛΛΑ μόνο για όσο είναι τα εμπορικά λέει η συμφωνία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Τώρα ας τολμήσει κάποιος να σταματήσει να πληρώνει και να ξανααπειλήσει με μεταθέσεις το προσωπικό.Επιπλέον υπάρχει οφειλή προς τους συναδέλφους απο το 2010 και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑ κανείς αυτό. Και η Πάτρα απο χτες περιμένει.....
  • Οι επικουρίες δεν είναι παράνομες. Αυτό ας το διαβάσουν οι συνάδελφοι μας οι βοηθοί μηχανοδηγού.Ας δουν ποιοι τους στέλνουν επίκουρους,γιατί χρησιμοποιήθηκε το παλιό σύστημα μαθητείας στην εκπαίδευση τους,γιατί όλες αυτές οι εκπτώσεις σε όλη την διαδικασία(και τα ψυχοχάρτια).Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ρωτάνε για σταθμάρχες και εργάτες,ρωτάνε για βοηθούς μηχανοδηγού.Και 5 συνάδελφοι έχουν καταθέσει αίτηση να μην πηγαίνουν επίκουροι ΑΛΛΑ στέλνονται απειλούμενοι με αντίποινα.Και αν δεν υπήρχε το κλίμα τρομοκρατίας οι 5 θα ήταν 10 ίσως και παραπάνω.Αλλά τι είναι 5 εργαζόμενοι μπρος στο μεγαλείο των επαγγελματιών του συνδικάτου.
  • Το πόσο ξετσίπωτα έχουν πουλήσει εργαζόμενους ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης φαίνεται απο την επίκληση του Πειθαρχικού Δικαίου. Σε καμία άλλη ΔΕΚΟ εργαζόμενοι δεν έχουν τιμωρηθεί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ. Σε καμία. Ακόμα και έξω στο δρόμο, το χειρότερο έγκλημα να διαπράξεις πρώτα απολογείσε και μετά τιμωρείσαι. ΟΧΙ ΟΜΩΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 3 μηχανοδηγοί έχουν πληρώσει μεροκάματα και ακόμα δεν έχουν κληθεί να απολογηθούν.Μόνο λακέδες της Διοίκησης κ της εργοδοσίας θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτές τις πρακτικές.Ε αποδείχτηκε ότι έχουμε και τέτοιους ΑΝΑΜΕΣΑ μας.
Για τις απειλές στο πρόσωπο του κ. Ρετσινά απάντησε χτες ο συνάδελφος Καραδήμας. Δεν μας ενδιαφέρει η περίπτωση του,ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί ξέρουν.Το στέκι τα έγραψε και διάβασαν όλοι δημόσια ότι...ο Διευθυντής.... απειλήθηκε (κατά φαντασία).

Όσον αφορά το επίδομα ευθύνης..Γελάνε και οι πέτρες με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ. Υπάρχει σε κάποιο Νόμο γραμμένο το επίδομα και δεν καταβάλετε για να ρωτήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Εκτός αν ορισμένοι ήθέλαν να λάβουν επιβεβαίωση της συνδικαλιστικής τους δράσης και της υπογραφείσας ΣΣΕ.
Ε όχι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Το ενιαίο μισθολόγιο που μείωσε μισθούς κατά 50% και πετσόκοψε συντάξεις δεν το αποδέχεται κανένα κόμμα πλην αυτών που υποστηρίζετε. Της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνουμε το παιχνιδάκι με τους καλούς και κακούς ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι χάλασε τις εσωτερικές ισορροπίες των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  η εκλογή του Χάρη Καραδήμα στην Αντιπροεδρία της ΠΟΣ. Τις χάλασε τόσο πολύ που ακόμα δεν έχει γραφτεί ότι ο νέος Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ είναι μηχανοδηγός....Πονάει.
Ξέρουμε ότι ο γνωστός Σαμαροφύλακας λύσαξε στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΣ και έφτασε στο σημείο σε διάλειμμα  της συνεδρίασης να ζητά μέχρι και διαγραφή εκλεγμένων της ΔΑΚΕ στην ΠΟΣ που δεν κατανοούσαν το μίσος και την  εμπάθεια του για το πρόσωπο του Καραδήμα.
Αλλά δεν είναι το πρόσωπο που ενοχλεί.Αυτά που πρεσβεύει τρελαίνουν τους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Και επειδή είδαμε την αγάπη τους για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (άρχισε το γλείψιμο απο τώρα) ας υποστηρίξει η ΠΕΠΕ με Δελτίο Τύπου την πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Περαστικά συνάδελφοι.
Αν και δεν σας αξίζει να σας λέμε συνάδελφους. Καθημερινά το αποδεικνύεται άλλωστε.

Υ.Γ. Οι μηχανοδηγοί δεν πρέπει να προσέχουν που βάζουν την υπογραφή τους,αλλά σε ποιους  δίνουν την ψήφο τους.


1 σχόλιο:

  1. Στην Δράμα

    Το επιβαλλόμενο με το ζόρι εξαντλητικό κύκλωμα εργασίας με της ευλογίες διοίκησης, σωματείου, πιθανόν και των ουρανοκατέβατων ( το σκιώδη διορισμένο η αυτοδιοριζόμενο προϊστάμενο και το νεοεμφανισθέν παπαγάλο) μεταφράζετε
    Σε 12 υπηρεσίες να εργάζονται 14 άνθρωποι
    Σε 8 υπηρεσίες να είναι 10 , 1 είναι 9 και μία 8 ώρες οι οποίες στην πραγματικότητα οι χρόνοι αυξάνονται από 1 έως 3 ώρες σε κάθε υπηρεσία (οι ώρες εργασίας καθημερινά κυμαίνονται από 11 έως 13 ώρες)
    Εβδομαδιαίες υπερωρίες κυκλωματικές 9 πραγματικές μ.ο. 13
    Μηνιαίες κυκλωματικές υπερωρίες 36 πραγματικές μ.ο.52
    Άραγε για την τόσο μεγάλη απάνθρωπη καταπόνησή μας θα νοιαστούν κάποιοι εκπρόσωποί μας ή θα συνεχίσουν να στηρίζουν σε βάρος των εργαζομένων έτσι ωμά την ………..;
    Και άντε στηρίξαμε της επιλογές τους, μετά της 20 ώρες οι υπόλοιπες 32 υπέρ ποιών θα πάνε;
    ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
    Ψάχνομαι μήπως έχει αλλάξει η εργατική νομοθεσία; μήπως έχουν καταργηθεί τα σωματεία; μήπως ζούμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς; Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί τελείως.

    Για της διανυκτερεύσεις αν δε δούμε δεν πιστεύουμε. Δυστυχώς αν και ¨έχουμε¨ οργανωμένο σωματείο σύντομα θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στήν τσέπη μας να της διεκδικήσουμε εφόσον το ¨σωματείο¨ πέρα από την απόφαση για να δοθούν σε δικηγόρο και αγωγή κατά της εταιρείας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα.
    Απλά μας δουλεύουν

    Για της 160 υπογραφές δεν αισθάνομαι εξαπατημένος, τουλάχιστον έχω να περιμένω κάτι σε αντίθεση με το σήμερα τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή