Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Eπίθεση σε μηχανοδηγό στον Προαστιακό - Να δώσει τώρα τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ανύπαρκτο το Σωματείο

Εισβολή στον θάλαμο μηχανοδήγησης απο 2 επιβάτες που διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις και ζητούσαν απο τον μηχανοδηγό να καθίσει στην καρέκλα και να ξεκινήσει !
Το περιστατικό ξεκίνησε στην Κόρινθο όταν
γυναίκα επιβάτης μετά την αποβίβαση της πήγε μπροστά στον θάλαμο μηχανοδήγησης (εξωτερικά) και προπηλάκισε λεκτικά τον μηχανοδηγό.

Ο συνάδελφος κάλεσε απο τον ασύρματο τον σταθμάρχη για να ειδοποίησει την αστυνομία και κατέβηκε απο το τρένο για να αναμένει τις αρχές.
Μόλις ξαναεπιβιβάστηκε στο συρμό,του επιτέθηκαν επιβάτες,ενώ 2 απο αυτούς εισήλθαν στον θάλαμο μηχανοδήγησης κινούμενοι απειλητικά εναντίον του και ζητώντας επιτακτικά απο τον μηχανοδηγό να ξεκινήσει τον συρμό.
Ο συνάδελφος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία στο Κιάτο πήρε τα στοιχεία των επιβατών, ενώ κράτησε και τα δικά τού.

Εμείς το ξαναλέμε.
Επιβάτες και εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Υπάρχει όμως και μια νοητή γραμμή σε όλα αυτά.
Οι μηχανοδηγοί δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούνται και να προπηλακίζονται απο τους επιβάτες είναι απλοί εργαζόμενοι όπως όλοι.

Περιμένουμε απο το Σωματείο μας , που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ να πάρει θέση για το θέμα.
Το ίδιο και απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου