Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την εκχώρηση της φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων σε ιδιώτες

Την Δευτέρα 22/12/14 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ Θεοφανόπουλο, με αφορμή την υπογραφείσα απο 19/12/14 απόφαση του για ανάληψη Υπηρεσίας Φυλάκων Ισόπεδων Διαβάσεων απο προσωπικό εταιρίας SECURITY.
Την συνάντηση αυτή την ζήτησαν και συμμετείχαν συνάδελφοι που υπηρετούν στις Ισόπεδες Διαβάσεις του
δικτύου δικαιοδοσίας Α τμήματος Συντήρησης Γραμμής Αθηνών, συνεπικουρούμενοι απο ομάδα συνδικαλιστών του Δικτύου Σιδηροδρομικών με σκοπό να διερευνηθούν οι προθέσεις της Διοίκησης για το θέμα της αντιμετώπισης των υπηρεσιακών αναγκών.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ΚΑΙ οι πλειοψηφίες των οργάνων των Σωματείων του χώρου (Λαρισαϊκός και Πελοποννησιακός), αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων και δεν έπραξαν τα αυτονόητα για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία.
Επί της ουσίας ο κύριος Θεοφανόπουλος, προσπάθησε απο την αρχή να υπεκφύγει του ερωτήματος μας περί νομιμότητας της όλης διαδικασίας.
Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει  ότι  δεν αναφέρεται πουθενά  ότι το προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα ΦΙΔ πρέπει να είναι υπάλληλος του ΟΣΕ, ενώ υποστήριξε και ότι όλα αυτά γίνονται γιατί δεν θέλει – ο ίδιος και επί των ημερών του- να κλείσει τον σιδηρόδρομο.
Η στάση του Δ/ντα Συμβούλου προκάλεσε θυμηδία και οργή αλλά και την διακοπή της συνάντησης
Δεν είναι δυνατόν να μιλά για προσπάθεια διάσωσης του μέσου, ο Διοικητής που εκτελώντας πιστά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας ΕΚΛΕΙΣΕ μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού Δικτύου (Πελοπόννησος ) μετατάσοντας χιλιάδες σιδηροδρομικούς με τον Νόμο 3891/2010 και απαξιώνοντας περιουσία που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ.

Συνάδελφοι

Για το Δίκτυο Σιδηροδρομικών η δέσμευση είναι μία και ξεκάθαρη. 
Αγωνιζόμαστε για ένα  Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του πολίτη, για την επαναλειτουργία του κλειστού Δικτύου, για την ανάδειξη του πλέον οικολογικού, και οικονομικού μέσου μεταφοράς στην Ελλάδα, μέσου που έχει αδικηθεί εδώ και δεκαετίες από το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Μέσο στο οποίο θα εργάζονται επαγγελματίες σιδηροδρομικοί με συγκροτημένα δικαιώματα και κατάρτιση που θα διασφαλίζει την ομαλή και ασφαλή του λειτουργία.

Καλούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την Ομοσπονδία να κινηθεί για το θέμα της φύλαξης των διαβάσεων. Δεν υπάρχει πραγματικά καμία δικαιολογία για όσους υποστηρίζουν αυτές τις αποφάσεις και σιωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου