Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Υπογράφηκε πριν απο λίγο το επίδομα ευθύνης!


Δικαιώθηκαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές! Ξεκλείδωσε οριστικά πριν απο λίγο με προσωπική παρέμβαση ιστορικών στελεχών του Σωματείου μας υπογράφηκε το επίδομα ευθύνης. Η απόφαση που δημοσιεύει πρώτο το στέκι της έλξης αναφέρει ότι 
και οι 41 συνταξιοδοτηθέντες μηχανοδηγοί θα λάβουν το επίδομα!

Σε δηλώσεις τους τα ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου μίλησαν για προσωπική τους δικαίωση, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πέρυσι στις συνελεύσεις.Μπορεί να στερήσαμε το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου σε Γενική Συνέλευση στους μηχανοδηγούς πέρυσι τέτοιο καιρό, αλλά σήμερα νοιώθουμε δικαιωμένοι για τις επιλογές μας.Μπορούμε να αποχωρήσουμε πλέον ανέφεραν (για πολλοστή φορά) ενώ εξήραν το έργο της νέας Κυβέρνησης που δέχτηκε το δίκαιο αίτημα του κλάδου.Πρώτη φορά είδαν Υπουργό να υπογράφει με το αριστερό χέρι τόνιζαν!
Κουράστηκα να πηγαινοέρχομαι για να διεκδικώ μας ανέφερε επί δεκαετίες επαγγελματίας συνδικαλιστής του κλάδου , κάνοντας λόγο και για... οικονομική αιμορραγία απο την ενασχόληση του με τα κοινά. (εδώ γελάμε ακόμα και εμείς που γράφουμε το κείμενο). 
Δικαιώθηκα αναφωνεί απο το πρωί και ο αετός  ενώ η βαριά πυροβολαρχία  στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζει εκ νέου τρικούβερτο γλέντι με επιδόρπιο Λιαπάκια και Βερελάκια εν όψει των εκλογών του Σωματείου μας σε 40 μέρες.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστό κέντρο στην Λαμία όπου θα πραγματοποιηθεί το γλέντι με καλεσμένους όλους τους εκπροσώπους του δημοκρατικού χώρου (ΓΑΠ, Ρέππας, Τσιόκας κτλπ).Όταν τους θυμίζουν ότι αυτοί διέλυσαν την χώρα και τον σιδηρόδρομο,απαντούν πως για όλα φταίει η ελπίδα ...που ακόμα δεν έχει έρθει.

Θα  κατατροπώσουμε τις ανίερες συμμαχίες αναφέρει χαρακτηριστικά γνωστός  παράγοντας - συνδικαλιστής σε όποιον παρουσιάζεται για εργασία στο ΜΘ! Τουλάχιστο δεν θα έχω τύψεις ότι ΜΟΝΟ εγώ θα πάρω στην σύνταξη το ευθύνης και ότι ευτυχώς 41 συνάδελφοι μου θα το λάβουν και αυτοί! Άλλωστε πάντα αγωνιζόμουν για αξίες και ιδανικά και όχι για την προσωπική μου βόλεψη!

Μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκε και ανακοίνωση παράταξης του Σωματείου μας, μετά απο 6 συναπτά χρόνια!(εκλογές έχουμε).

Το αστικό κράτος και η αστική Κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έδωσε τυράκι στους μηχανοδηγούς αναφέρει μεταξύ άλλων.Τους καλούμε να μην τσιμπήσουν. Είναι διαίτης και δίνεται σε περίοδο νηστείας. 
Να δοθούν πίσω σε 2 μήνες τα πάντα! Και επειδή δεν έχει παρθεί και κανένα μέτρο απο την νέα αστική Κυβέρνηση αλλά έχει ψηφιστεί ένα Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση (στο οποίο ο πολιτικός μας φορέας αποχώρησε) , καλούμε τους μηχανοδηγούς σε απεργία διαρκείας με αφορμή  τις δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών που παίζουν τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ! 
Προτείνουν μάλιστα και στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας να δίνεται χαλβάς και ελιά (μετά το κυρίως πιάτο με κοφτό μακαρονάκι) στην εξωτερική υπηρεσία  όπως αυτά που θα δίνονται στους επιβάτες.(Επειδή... δεν  αρέσουν τα κουπόνια διατροφής και είναι καλύτερα να μας σερβίρει ο ιδιώτης εργολάβος ότι γουστάρει αυτός).

Αν δεν ήταν Πρωταπριλιά σήμερα , κάπως έτσι θα ήταν το κλίμα στις τάξεις μας συνάδελφοι μηχανοδηγοί.

Αλλά επειδή είναι Πρωταπριλιά (κ με ιδέα που πήραμε απο ένα φίλο) είπαμε για το καλό να πούμε και εμείς ένα ψεμματάκι.

Οι συνελεύσεις πλησιάζουν και εκεί θα ειπωθούν οι μεγάλες αλήθειες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



2 σχόλια:

  1. Καλή η πλάκα παιδιά, αλλά σκεφτείτε την λαχτάρα των 41 συναδέλφων και των οικογενειών τους. Γέλιο που θα ρίξανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούμε άστοχο το σχόλιο. Απο την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζεται πως πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο ψέμα.
      Οι 41 συνάδελφοι γνωρίζουν πως το στέκι της έλξης απο την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το θέμα και το έχει συνεχώς ψηλά στην ατζέντα του.
      Η διαχειριστική ομάδα

      Διαγραφή