Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για το δημοψηφισμα

Τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι οι σιδηροδρομικοί μαζί με όλη την κοινωνία πλήρωσαν πολύ ακριβά τα μνημόνια και τις συμφωνίες που επέβαλαν οι δανειστές σε συνεργασία με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις .
  Η κοινωνία οδηγήθηκε σε πλήρη αποσύνθεση, με αποτέλεσμα να
υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση κάθε έννοιας ενός  κράτους πρόνοιας.    
  Ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε όλη αυτή την καταιγίδα . Οι εταιρείες του ομίλου βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης . Συνάδελφοι βρεθήκαν έξω από τον σιδηρόδρομο, μεγάλο μέρος του δικτύου έκλεισε. Η λειτουργία κινείται  πλέον είναι σε οριακά επίπεδα (τροχαίο υλικό , γραμμή , προσωπικό ) με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη η απειλή για αναστολή δρομολογίων .
    Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 λέμε ΟΧΙ σε νέα μέτρα , λέμε ΟΧΙ στην λιτότητα , ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μνημόνια ,ΟΧΙ στην διάλυση, στην υποταγή ,στον εκβιασμό των δανειστών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω ,αλλά να δώσει λύσεις τέτοιες που να αποκαθιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, να βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και να επανιδρύουν το κράτος πρόνοιας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το σιδηρόδρομο , ως ενιαίο και δημόσιο , ως το κατεξοχήν εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης .
 Καλούμε την ΠΟΣ να πάρει θέση .
 Καλούμε τους εργαζόμενους να πουν ΟΧΙ στο φόβο και να απαντήσουν παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους .
Το Συντονιστικό Γραφείο 

1 σχόλιο:

  1. Ρε Γενιδούνια, άνοιξε και εσύ το γραφείο στο ΕΚΠ να ηρεμήσει και ο τραγέλαφος της έλξης, ο γιαλαντζί κουμμούνας.
    9 απεργίες απο το 2010 έχει, θέλει να έρθει να πάρει αποζημίωση για την αγωνιστικότητα του ο δόλιος.Προκήρυξε και καμιά στάση εργασίας.Βαρέθηκε τόσα χρόνια να μην είναι απεργοσπάστης!
    Α και μην ξεχάσεις.
    Πες στο αγόρι ότι για κάτι τύπους σαν και αυτόν έμεινε η ΑΣΚΕ εκτός ΔΣ ΠΕΠΕ (και κάθεται και μυξοκλαίει ο ....κακομοίρης γιατί δεν το πέρνετε μαζί σας).
    Εγκαλεί την ΠΕΠΕ ποιιος; Ο μόνιμος απεργοσπάστης, ο στυλοβάτης του συστήματος που δουλεύει 29 μέρες το μήνα και μετά βγαίνει και προπαγανδίζει τις απόψεις του ....ΚΚΕ!

    Υ.Γ. Μην ξεχάσεις να ανοίξεις το γραφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή