Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τι συζητήθηκε - αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Προσανατολισμός για κινητοποιήσεις για το θέμα της έλλειψης προσωπικού και των προσλήψεων αν δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις απο την Πολιτική ηγεσία....
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕ έγινε λόγος για την ανάγκη μείωσης των
λειτουργικών εξόδων του Σωματείου αφού πλέον οι συνδρομές έχουν μειωθεί με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού. (μείωση εξόδων-περιορισμός συμμετέχοντων στην ALE).Κατατέθηκε πρόταση απο τον Πρόεδρο του Σωματείου για το θέμα και οι 2 παρατάξεις (Νέα Έλξη - Δημοκρατική Συμπαράταξη) ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση καθώς δεν ήταν προετοιμασμένες.
Κατατέθηκε πρόταση για την δημιουργία site του Σωματείου (+ΣυνΕξέλιξη) στο οποίο θα αναρτώνται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τους μηχανοδηγούς, οι αποφάσεις κτλπ αλλά δεν πάρθηκε ακόμα απόφαση. Στην πρόταση τονίστηκε ότι όλα τα παραταξιακά blogs εννοείται ότι παραμένουν ενεργά.
Συζητήθηκε το θέμα των δικαστικών αποφάσεων και διεκδικήσεων. Αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να κληθεί να δώσει το παρών ο κ. Λαγούσης για να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν απο τα παρελθόντα έτη.
Θα ζητηθεί με εξώδικο απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εφαρμόσει την απόφαση για την επιστροφή της διπλής κράτησης του 25% σε όλα τα μέλη του Σωματείου,επιστρέφοντας άμεσα τα ποσά που περικόπηκαν παράνομα απο την 1η Γενάρη του 2013 σε όλους τους μηχανοδηγούς.Επίσης θα ξεκινήσουν οι αγωγές για το 30% της 6ης μέρας (αν αυτό δεν λυθεί άμεσα).
Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της έλλειψης προσωπικού.Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι όλοι πρέπει να εκτελέσουν κανονικά τις καλοκαιρινές άδειες ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου αναλύοντας την τραγική κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού σε όλη την Ελλάδα ζήτησε απο τις παρατάξεις να του πουν μέχρι πότε θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει ανοχή για το θέμα και να ξεκινήσει το Σωματείο κινητοποιήσεις.Η +ΣυνΕξέλιξη πρότεινε να δοθεί περιθώριο 20-25 ημερών στην Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών (μέχρι 10 Ιουλίου) για να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα για το θέμα (στην κατεύθυνση της επιστροφή μεταταχθέντων - μετατάξεις απο άλλες ΔΕΚΟ και προγραμματισμός προσλήψεων).Μετά απο αυτό το σημείο να ξεκινήσει το Σωματείο κινητοποιήσεις αναδεικνύοντας το θέμα. Θα υπάρξει συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το επόμενο διάστημα και μετά απο αυτήν θα καθοριστούν οι τελικές αποφάσεις του Σωματείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ότι οποιαδήποτε πρόθεση πρόσληψης συνταξιούχου στην έλξη θα σημαίνει και την απαρχή κινητοποιήσεων.
Θα γίνει εξώδικο για το θέμα της κατάστασης της υποδομής (χόρτα κτλπ).
Θα συνεδριάσουν οι τοπικές γραμματείες για το θέμα των κυκλωμάτων εργασίας.
Για το θέμα της ΣΣΕ στην κορυφή της διεκδίκησης της ΠΕΠΕ είναι το επίδομα ευθύνης και η αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης. Στην συνεδρίαση βρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ συνάδελφος Καραδήμας ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για τις διαπραγματεύσεις και απάντησε σε ερωτήματα των μελών του ΔΣ.
Προτάθηκε απο Δημοκρατική Συμπαράταξη και Νέα Έλξη να παρευρίσκεται στις συναντήσεις του Σωματείου εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ. Το αίτημα απορίφθηκε καθώς δεν προβλέπεται απο το καταστατικό παρουσία μη εκλεγμένου στις επίσημες συναντήσεις του ΔΣ.
Ζητήθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτό απο Δημοκρατική Συμπαράταξη και Νέα Έλξη στις συναντήσεις του ΔΣ να συμμετέχουν όλα τα μέλη και όχι μόνο το Προεδρείο.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν 2 συγκεντρώσεις σε ΜΑΙ και ΜΘ για το θέμα της ΣΣΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου