Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Προχωρούν οι 74 προσλήψεις μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στο στέκι της έλξης,προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το θέμα των 74 προσλήψεων μηχανοδηγών.
Το Υπουργείο Μεταφορών με κατεπείγον αίτημα,ζήτησε απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το προσοντολόγιο που θα απαιτηθεί για την προκήρυξη των θέσεων.Η διαδικασία
ήδη τρέχει και η ΔΙΚΑΜ ετοιμάζει το προσοντολόγιο για τους μηχανοδηγούς.

Η συνέχεια είναι να δοθεί αυτό στην Διεύθυνση Προσωπικού και να περάσει στην συνέχεια στο Υπουργείο Μεταφορών για να μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα πρέπει να προκηρύξει τι θέσεις.
Η διαδικασία δεν είναι εύκολη,αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εμείς παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση και φυσικά είναι για εμάς χαρά που αποδίδει καρπούς η προσπάθεια του Σωματείου μας,μετά απο πολλά χρόνια.
Μέχρι την ολοκλήρωση  των διαδικασιών θα απαιτηθεί χρόνος,αλλά πλέον όλοι παραδέχονται την αναγκαιότητα των προσλήψεων μηχανοδηγών.
Όπως τονίστηκε στις συνελεύσεις του Σωματείου, οι προσλήψεις είναι αυτές που δυσκολεύουν την είσοδο ιδιωτών. Γιατί όσο το προσωπικό μειώνεται,τόσο δίνονται ευκαιρίες σε ιδιώτες να εισέλθουν στην εγχώρια εμπορευματική αγορά,αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί όλο το έργο απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η δυνατή ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα κομμάτια του παζλ που καθιστούν την θέση της, τουλάχιστο πλεονεκτική έναντι οποιουδήποτε ιδιώτη operator.

Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά ότι μετά απο τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις,τα εξώδικα που στάλθηκαν είχαν 2 αιτήματα.
Προσλήψεις μηχανοδηγών και Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινα πιστευετε οτι μονο οι προσληψεις λειπουν απο την εταιρεια; Εγω πιστευω οτι και 150 μηχανοδηγους να προσλαβετε, παλι δεν προκειται να αποδυναμωσετε τον ιδιωτη. Η εταιρεια ειναι υπο διαλυση κι εσεις σκοτωνεστε. Και δυστυχως θελει πολλα λεφτα να ισιωσει που δεν τα εχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή