Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Λόγια, λόγια , λόγια. ... ( προσοντολόγιο - Προαστιακός Καλαμάτας )

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις απόψεις της ΔΑΚΕ Έλξης,  για το προσοντολόγιο, όπου εμπλέκει σε νέα σενάρια
επιστημονικής φαντασίας την +ΣυνΕξέλιξη και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών όσον αφορά τις αλλαγές στο προσοντολόγιο για τους Διευθυντές. 

 Η πραγματικότητα είναι ότι οι προηγούμενες διατάξεις για τις θέσεις ήταν φωτογραφικές και για αυτό κ παρουσιάστηκε το πρόβλημα κ θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές όπως ανέφερε  ο κ. Τσαμπαρλης.
Οι αλλαγές αφορούν ΜΟΝΟ τις θέσεις Διευθυντών.
Η +ΣυνΕξέλιξη έχει τονίσει  από τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ότι δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στο προσοντολόγιο της έλξης  παρόλο που σε κάποιες θέσεις υπήρξαν φωτογραφικές διατάξεις για  να τοποθετηθούν ημέτεροι το 2013. 
Όπως δεσμεύτηκε  η +ΣυνΕξέλιξη και είδαμε ότι έγινε κ με τον  προγραμματισμό εργασίας  που κάποιοι θεωρούσαν ότι θα έφευγε από περιφερειακά μηχανοστάσια με την νέα Υπηρεσία στην ΔΙΚΑΜ έτσι κ τώρα η δέσμευση για το προσοντολόγιο της έλξης είναι ξεκάθαρη. Θα είναι ίδιο με αυτό του 2013 και στις νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν στην ΔΙΚΑΜ λόγω των δεδομένων αναγκών. Και επιτέλους ας παραδεχτούν ορισμένοι οτι υπάρχουν κενά. 
Όσον αφορά για την συγκέντρωση που ζητά στην επικείμενη μάχη η ΔΑΚΕ καλό θα ήταν να το πιστεύει κιόλας. 
Γιατί τις τελευταίες 10 μέρες κάποιοι αναστάτωσαν τους συναδέλφους επαναφεροντας στην κουβέντα τα ΑΚΑΒ που....Νομίζουν ότι επαναφέρει το νέο ενιαίο μισθολόγιο. 
Πραγματικά απορούσαμε για το ποιοι λέγανε τέτοια πράγματα στους μηχανοδηγούς. 

Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει σοβαρότητα κ λίγα λόγια. 
Γιατί κανείς δεν ξεχνά τι έχει συμβεί στην έλξη τα τελευταία 5 χρόνια.
Απλά η σιωπή δεν ειναι και αδυναμία.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Ύ. Γ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και τις απόψεις της ΔΑΚΕ Έλξης για τον Προαστιακό Καλαμάτας. 

Η ΔΑΚΕ Έλξης κάνει λόγο για πολιτικές επικοινωνίας που μπορεί να έχουν θύμα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κ για να χρυσώσει το χάπι αναφέρει ότι πάντα στήριζε την επαναλειτουργία του τρένου. 
Και εμείς αναρωτιόμαστε.
Που είδε η ΔΑΚΕ Έλξης τις πολιτικές επικοινωνίας. Ο Γ.Γραμματέας του Σωματείου δεν συνυπέγραψε την επιστολή του Σωματείου που ζητούσε την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης για επαναλειτουργία τις μέρες των εορτών;
Σε αυτό το διάστημα έγινε από την Κυβέρνηση κάποια επικοινωνιακή προσπαθεια και δεν την πήραμε χαμπάρι;
Εκτός αν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ενοχλήθηκαν από τιό ενέργειες του Προέδρου του Σωματείου.
Αν είναι έτσι , ας αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή για την ουσιαστική ανάδειξη του αιτήματος για την επαναλειτουργία της Πελοποννήσου.
Χαιρόμαστε που επιτέλους παραδέχονται ότι η κερδοφορία προήλθε από τις θυσίες μας, γιατί μέχρι χτες νομίζαμε ότι προήλθε από αλλού. Απο ένα παράλληλο σύμπαν όπου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε γίνει DB!
Στην πλάτη μας γίναν όλα και έπρεπε να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση για να το καταλάβουν όσοι συνεδριάζαν μέχρι χτες  στα γραφεία της Συγγρού.
Ας είναι και έτσι όμως. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου