Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

H ΠΟΣ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ με τριήμερη απεργία

Με ομόφωνη απόφαση της η ΠΟΣ (αλλά και το Σωματείο μας) συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ. Το σημερινό Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας: 
Η Κυβέρνηση προχώρησε με μια αιφνιδιαστική κίνηση, φέρνοντας στη Βουλή προς ψήφιση το Ασφαλιστικό και Φορολογικό Νομοσχέδιο το Σαββάτο 7 Μαΐου 2016.

Αυτό το Νομοσχέδιο επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα καθιστώντας τις συντάξεις όταν και αν δοθούν σε προνοιακό επίδομα, καταδικάζοντας και τις επόμενες γενιές. 

Ταυτόχρονα, με το Φορολογικό Νομοσχέδιο ισοπεδώνει την όποια ελπίδα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της χώρας, προσθέτοντας νέα δυσβάστακτα βάρη στο λαό. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 48ωρη γενική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ   την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και το ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 και 7 ΜΑΙΟΥ 2016.

Λόγω των εξελίξεων, η εξαγγελθείσα στάση εργασίας για την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016, μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5/2016  στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.00’ π.μ.

Προσυγκέντρωση σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 09:30’ π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου