Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Νέα αναβολή για την πώληση ΕΕΣΣΤΥ


Πολύμηνες αναβολές δόθηκαν χθες στους μεγάλους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Εγνατία Οδός, η ΕΕΣΣΤΥ (Rosco) και η μαρίνα της Πύλου πήραν αναβολές τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να προηγηθεί η πλήρωση όρων και προϋποθέσεων για τη σύναψη των συμφωνιών ή τη διενέργεια των διαγωνισμών τους.

Σε ό,τι αφορά την Εγνατία Οδό, χθες τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία διαβούλευσης συνεχίζεται μέχρι να χωροθετηθούν και τα νέα παράπλευρα διόδια. Συνεπώς ο διαγωνισμός αργεί να προκηρυχθεί και σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, η έναρξή του δεν μπορεί να γίνει πριν από την ερχόμενη άνοιξη. Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι ο πιθανός προτιμητέος επενδυτής που θα επιλεγεί για το έργο της ανάληψης της εκμετάλλευσης της οδού, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει εξευρεθεί λίγο πριν από το τέλος του 2017. Επίσης χθες, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., εγκαταλείφθηκε το σχέδιο του Στέργιου Πιτσιόρλα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών διατάξεων στα πρανή της οδού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σχέδιο κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο για τους επενδυτές. Επίσης δίμηνη παράταση έλαβε η υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της μαρίνας της Πύλου. Η υποβολή των προσφορών είχε οριστεί για τη 12η Ιανουαρίου 2017, αλλά με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. η ημερομηνία υποβολής μετατίθεται για τις 13 Μαρτίου 2017. Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, και η ημερομηνία αυτή είναι ενδεικτική. Η υποβολή των προσφορών θα αναμένει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη χωρική ανάπτυξη της μαρίνας. Οσο αυτό το διάταγμα δεν υπάρχει, η υποβολή των προσφορών θα αναβάλλεται. Ωστόσο, επειδή δεν μπορεί το χρονικό πλαίσιο του διαγωνισμού να «αιωρείται», ορίσθηκε επισήμως η 13η Μαρτίου 2017 ως ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Τέλος, σημαντικές καθυστερήσεις αναμένονται και για την υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ (Rosco). Το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρόλο που το θέμα έχει συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του δικαστικού κλιμακίου. Αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγή με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την άρση της επιβολής επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει στο παρελθόν η εταιρεία. Ως συνέπεια, η υποβολή των προσφορών για την ΕΕΣΣΤΥ δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την ερχόμενη άνοιξη. Η αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ εξαρτάται άμεσα από εκείνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεδομένου ότι η τελευταία είναι ο μοναδικός πελάτης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου