Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση απο ΠΕΣΟΣΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
                     Είναι γεγονός πως ο ΟΣΕ είχε και έχει διαχρονικά μεγάλα προβλήματα, τα οποία οξύνθηκαν μετά το διαχωρισμό και την διάσπαση του. Αυτά διαφάνηκαν πολύ περισσότερο μετά την επικείμενη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της  υπό ιδιωτικοποίηση  ΕΕΣΣΤΥ . Φρόντισαν οι κυβερνήσεις στο διηνεκές να φορτώσουν όλα τα κακώς κείμενα στον ΟΣΕ. Επιπρόσθετα
μάλιστα χρησιμοποιώντας  την στρατηγική της χειραγώγησης  της κοινής γνώμης, τα κατευθυνόμενα συστημικά ιδιωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν  ότι ο ΟΣΕ είναι μια χρεωκοπημένη επιχείρηση. Αλήθεια ΠΟΥ-ΠΩΣ-ΓΙΑΤΙ-ΠΟΣΑ χρωστάει; Αυτή η αντιστροφή της προσοχής στα μάτια του λαού έφερε και την απαξίωση του ως κοινωνικό αγαθό. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ANΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Έτσι χρησιμοποιώντας τις πρωτόγνωρες για την χώρα εξαιρετικά ακραίες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την ομολογουμένως απαράδεκτη ταλαιπωρία των επιβατών, τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην υπηρεσία συγκεκριμένων συμφερόντων που θέλουν αυτό το παραγωγικό μοντέλο υπό την κατοχή τους αντί <<ANTI ΠINAKIOY ΦΑΚΗΣ>> έκαναν την γνωστή σε όλους μας πλύση εγκεφάλου, προπαγάνδα για να πείσουν ότι ο ΟΣΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του .Οι λόγοι προφανείς…….. Κανείς δεν  μίλησε για την τρομερή έλλειψη προσωπικού με τεχνογνωσία όλων των ειδικοτήτων εξαιτίας των μεταταγμένων καθώς και την έλλειψη διαχρονικά χρηματοδότησης για την συντήρηση της υφιστάμενης υποδομής……… Εμείς ως ΠΕΣΟΣΕ δεν θα μπούμε στο παιχνίδι όλων αυτών των ‘’ΕΜΜΟΝΙΚΩΝ’’ που με τις πράξεις και τα λεγόμενα τους  περισσότερα  προβλήματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ…… Θα υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΣΕ  ως κοινωνικό αγαθό και θα αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΟ ΖΗΛΟ, ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΜΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!!!!! 




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
               Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας  
       
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου