Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Δεκτό αίτημα της ΠΕΠΕ για τους νέους μηχανοδηγούς

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Σωματείου μας και έτσι οι νέοι μηχανοδηγοί που έχουν
έδρα απο την περιφέρεια και θα έρχονται στην Αθήνα για την εκπαίδευση τους,- Ο ΟΣΕ δεν έχει πιστοποιήσει ακόμα το εκπαιδευτικό κέντρο στην Βόρεια Ελλάδα- θα ταξιδεύουν δωρεάν με το τρένο, ενώ θα επιστραφεί σε όλους το αντίτιμο που κατέβαλαν για να ταξιδέψουν απο την Θεσσαλονίκη ή αλλού για να υπογράψουν τις ατομικές τους συμβάσεις (θα ενταχθούν στην ΣΣΕ με την πιστοποίηση τους).

Η προσπάθεια της ΠΕΠΕ πλέον επικεντρώνεται στην λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  μέσω του Δ/ντα Συμβούλου καθηγητή κ. Τσαλίδη προέβη σε μια ορθή πράξη, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του Σωματείου μας.
Η ΠΕΠΕ επίσης ζήτησε να βρεθούν δωμάτια στο ΚΕΚ ΟΣΕ για τους εκπαιδευόμενους μηχανοδηγούς απο την περιφέρεια, ωστόσο όπως διαβάζει στην απάντηση το ΚΕΚ αυτήν την περίοδο δεν έχει επάρκεια σε δωμάτια καθώς γίνονται εκπαιδεύσεις και σε άλλους κλάδους του ΟΣΕ ενώ στην σχολή μένουν και συνάδελφοι απο την επαρχία που εργάζονται ως προσωπικό γραμμής στην Αθήνα.
Η ΠΕΠΕ θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης σε ένα δύσκολο πρόβλημα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου