Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Προκαλούν τους εργαζόμενους τα μπλε παπαγαλάκια!!! (Κλαδικές Συμβάσεις)

Μεγάλος ο πόνος ορισμένων για τις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στα εργασιακά, που κάνουν το άσπρο - μαύρο για να υπηρετήσουν το κομματικό συμφέρον.
Μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να εκλάβει το σημερινό ρεπορτάζ και τους τίτλους που πασχίζουν να υποστηρίξουν πως η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή
της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης συνιστούν αρνητική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα  ο «Ελεύθερος Τύπος» υποστηρίζει ότι οι αμοιβές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που επεκτάθηκαν και γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ  με εύρος: για τις τράπεζες 833€ - 1684€, τα γραφεία τουρισμού 800€ - 1404€, τα ναυτιλιακά πρακτορεία 930€ - 2232€ και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις 1023€ - 2134€, είναι χειρότερες από τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ!!!!
Ακόμα χειρότερα ο Ελεύθερος Τύπος, γνωστός για τις παλινωδίες του γύρω απο τις ερμηνείες για το συνταξιοδοτικό, (κάθε εβδομάδα και άλλη ερμηνεία που μπερδεύει εκ νέου τους εργαζόμενους) επίσης ισχυρίζεται ότι ακόμα και  οι ...ατομικές συμβάσεις προστατεύουν τους εργαζόμενους, έναντι των κλαδικών!
Το πιο σοβαρό είναι όμως, ότι ο Ελεύθερος Τύπος και όσοι αναπαράγουν άκριτα τα δημοσιευματά του, μη γνωρίζοντας τίποτα γύρω απο το εργασιακό περιβάλλον, ασκεί στην ουσία κριτική σε Συλλογικές Συμβάσεις που υπέγραψαν εργαζόμενοι και Σωματεία,κριτικάρουν την συλλογική αυτονομία, ενώ  πρέπει όλοι αυτοί να γνωρίζουν ότι η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων των ναυτιλιακών εταιρειών ήταν και αίτημα των εργαζομένων καθώς  μέχρι χτες δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλο το εύρος που αφορούν γιατί με τους προηγούμενους νόμους δεν είχαν καταστεί υποχρεωτικές για τον κλάδο! 

Για παράδειγμα κανείς εργοδότης σε γραφείο τουρισμού δεν ήταν υποχρεωμένος να  πληρώνει 800 Ευρώ βασικό μισθό στον νεοπροσλαμβανόμενο, αφού η κλαδική δεν ήταν υποχρεωτική και έτσι η πλειοψηφία πλήρωνε στους νεοπροσαλαμβανόμενους τα 586 (ή 510 για τους νεότερους) Ευρώ της ΕΣΣΕ.
Με το γράμμα του Νόμου δηλαδή ένας νεοπροσλαμβανόμενος σε γραφείο τουρισμό βλέπει αύξηση των αποδοχών του μέχρι και 290 Ευρώ το μήνα, επειδή η κλαδική καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους εργοδότες!

Οι μπλέ παπαγάλοι

Το μόνο πρόβλημα με το χιουμοριστικό ρεπορτάζ είναι ότι μπορεί να το πιστέψουν τα στελέχη της ΝΔ που ανταλλάσσουν γραμμή με την εφημερίδα και να μετατρέψουν τις θέσεις του κόμματός τους σε σενάριο επιθεώρησης.
Η ΝΔ ίσως  επιμείνει στη σοβαρή νεοφιλελεύθερη γραμμή της, που διατύπωσε καθαρά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας τον Μάιο στη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β., όπου χαρακτήρισε «προβληματικό συνδυασμό» την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την υπερίσχυση των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών, δηλώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε αυτές οι ρυθμίσεις να αναβιώσουν».
 Φυσικά οι μπλέ παπαγάλοι στον σιδηρόδρομο που αναπαράγουν αυτά τα δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου δεν μίλησαν ποτέ για το 0+0 που υπέγραψε η ΠΟΣ στην ΕΕΣΣΤΥ πριν 2 μήνες!!!


Ή ας θυμίσουμε καλύτερα την θέση του κ. Μητσοτάκη και των μπλέ παπαγάλων για τα εργασιακά στο παρακάτω video 





ΦΥΣΙΚΑ πολλά ακόμα είναι αυτά που πρέπει να γίνουν στα εργασιακά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου