Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Tο 80% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί το τρένο ως μέσο μεταφοράς. Τι δείχνει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

Ψήφο εμπιστοσύνης στον σιδηρόδρομο δίνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Αναλυτικότερα,
4 στους 5 Ευρωπαίους (80%) χρησιμοποιεί το τρένο ως μέσο μεταφοράς. Μάλιστα, το 13% των κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου είναι συχνοί ταξιδιώτες, δηλώνοντας ότι χρησιμοποιούν το μέσο για τουλάχιστον 1 διαδρομή κάθε εβδομάδα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, Αυστρία (27%), Γερμανία (22%), Σλοβακία (21%) και Λουξεμβούργο (20%) κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστό της κατηγορίας αυτής, ενώ η Ελλάδα κατέχει ποσοστό μικρότερο του 6%.

Το 66% δηλώνει ικανοποίηση με τη συχνότητα των αμαξοστοιχιών από τους σταθμούς και παράλληλα χαρακτηρίζει ως ικανοποιητική την αξιοπιστία του μέσου.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το κομμάτι αυτό βελτιώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες εν συγκρίσει με το 2013.
Στην παροχή πληροφοριών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το 55% των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι, ιδίως όταν αντιμετωπίζουν καθυστέρηση. Και εδώ σημειώθηκε άνοδος 8% έναντι του 2013.
Στο θέμα της σύνδεσης του σιδηροδρόμου με το Wi-Fi, μόλις το 41% δηλώνει ικανοποιημένο.
Αναφορικά με το είδος των διαδρομών, οι Ευρωπαίοι τείνουν να χρησιμοποιούν συχνά τον σιδηρόδρομο για ταξίδι στα προάστια. Ειδικότερα, ένα 11% κάνει χρήση του τρένου μέσα στην εβδομάδα για διαδρομή προς τα προάστια, ενώ ένα 5% για τοπικές/περιφερειακές διαδρομές.
Παρά τα παραπάνω θετικά στοιχεία, ένα ποσοστό της τάξης του 78% δηλώνει ότι δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ του ταξίδι στο εξωτερικό με το τρένο.

Οι πιο συχνοί επιβάτες του σιδηρόδρομου είναι ηλικίας 15-24 ετών σε ποσοστό 30%, 25-39 ετών σε ποσοστό 14%, 40-54 ετών σε ποσοστό 12%, ενώ το 8% είναι ηλικίας 55 ετών και άνω.
Στους σημαντικότερους λόγους για ταξίδι με το τρένο την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ψυχαγωγία με 35%, ακολουθούν οι διακοπές με 23%, οι σπουδές με 16% και τα επαγγελματικά ταξίδια με 9%.

Στην ερώτηση για τον τρόπο προσέγγισης στον σταθμό, οι περισσότεροι απάντησαν μέσω αυτοκινήτου-δικύκλου-ταξί (44%), με τα πόδια (27%), με ΜΜΜ (25%) και με το ποδήλατο (3%).


www.metaforespress.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου