Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μεταϕορά του Μουσείου του ΟΣΕ στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιϕερειακή ενότητας Πειραιά με την Διοίκηση του ΟΣΕ με θέμα συζήτησης την μεταϕορά του Μουσείου του ΟΣΕ από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ στον Πειραιά στο χώρο
εξαιρετικού διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστό και ως «Ροτόντα».
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριϕερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του Δ. Σ ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιϕερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου. 
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόϕαση γιατί το μουσείο θα ϕιλοξενηθεί σε ένα Βιομηχανικό κτήριο κατασκευασμένο το 1905.
Η απόϕαση του ΟΣΕ για την μεταϕορά του Μουσείου στον Πειραιά μας δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του Ιστορικού κτηρίου.
Να σημειωθεί ότι το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος προσϕέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμϕίδρομη σχέση της Αρχιτεκτονικής μορϕής και των χρήσεων,  σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εϕαρμόστηκαν.
Είναι προϕανές ότι η μεταϕορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.  

www.ose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου